A kampányban a Fideszt támogató lap főszerkesztője megkérdezte az új, ellenzéki polgármestert, hogy mostantól hova küldje a cikkeket

A kampányban a Fideszt támogató lap főszerkesztője megkérdezte az új, ellenzéki polgármestert, hogy mostantól hova küldje a cikkeket

A Bácskai Napló a választás előtt a fideszes vezetésű bajai önkormányzat mellett kampányolt, szeptemberben arról híresültek el, hogy szétphotoshoppolták a bajai ellenzéki jelöltek képeit, amikből hosszú nyak, ferde orr vagy kancsal szemek lettek. Miután az ellenzék ezt kifogásolta, közölte a lap, hogy akkor egyetlen jelöltről sem közölnek fotót inkább.

Később Géczy Zsolt főszerkesztő azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy a meghamisított képek a fideszes vezetésű városházáról érkeztek.

A város október 13-án ellenzéki többségű önkormányzatot választott, élén a momentumos polgármesterrel, Nyirati Klárával. Látva az eredményeket a Bácskai Napló cikkben kért elnézést a korábbi képekért, valamint bíznak az új városvezetésben és sokra tartják a sajtószabadságot - írja az Index.

Fekete-Győr András a HVG-nek adott interjújában külön kitért a helyzetre:

Baján például a Fideszt brutálisan kiszolgáló lap főszerkesztőjét magához hívatta a polgármesterünk, és elmondta; vagy bocsánatot kér az olvasóktól, hogy hazudtak, vagy mennie kell. Ő az előzőt választotta, aztán megkérdezte, hogy ezután milyen e-mail-címre kell majd elküldenie a cikkeket, mire Nyirati Klára elmondta, hogy nem lesz cenzúra többé, az lesz a dolga, hogy újságot írjon.