Elmondta, hogy milyen propaganda zajlik a köztévénél, most perrel fenyegeti az MTVA a volt riportert

Elmondta, hogy milyen propaganda zajlik a köztévénél, most perrel fenyegeti az MTVA a volt riportert

Az MTVA ügyvédein keresztül felszólította Balogh Krisztinát, hogy

az MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba, illetve (...) magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól. A magánlevélben járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja

- ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek - írja a 444.

Balogh Krisztina riporterként dolgozott a közmédiánál, idén augusztusban beszélt a lapnak a szerkesztőségen belüli helyzetről, ahol elmondása szerint nyílt titok volt, hogy 

a kormányzati kommunikációt felügyelő államtitkárságról küldik meg a használandó paneleket és témákat a szerkesztőségbe.

A propagandát a kulturális témákba is be kellett csempészni:

Olyan őrült nagy felelősség nem volt rajtam, mert többnyire fesztiválokról és gyerekprogramokról csináltam anyagokat. De így is kamerába kellett mondanom, hogy mekkora a gyerekvállalási kedv, és meg milyen jó a CSOK, miközben Szabolcsban saját szememmel láttam, hogy aki tényleg rászorul, képtelen felvenni a támogatást. Másik nap szárnyaló keresetekről és világszínvonalú fejlesztésekről beszéltem, miközben a környékünkön mindenki minimálbéren nyomorog, a vonat pedig 20-al vánszorog Szabolcstól Békésig.

Balogh reagált az MTVA levelére, többek között azt írja:

annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit.