A Lokál a sajtószabadságért aggódik és Karácsonyt diktátorozza

A Lokál a sajtószabadságért aggódik és Karácsonyt diktátorozza

Karácsony Gergely be akarja tiltani a Lokált, Magyarország legnagyobb, legtöbb példányban terjesztett lapját. Nem tetszik neki, hogy alkalmatlannak tartjuk a főváros vezetésére, nem tetszik neki, hogy elmondtuk a véleményünket, nem tetszik neki lapunk tartalma, hát kiűzne minket Budapestről

- írja a Lokál.

Az amúgy fideszes propagandalap a sajtószabadságért aggódik, és szerinte Karácsony a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, "akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak".

A magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének

- írják teljesen komolyan, miközben több mint 400 lap került a kormányközeli KESMA fennhatósága alá, a megyei lappiacot teljesen letarolta a fideszes propagandagépezet, a Népszabadságot beszántották, a Heti Válasz megszűnt, a TV2, a közmédia, a HírTV és a Magyar Nemzet a hatalom érdekei szerint működik, országos, független rádió nem létezik, és hogy csak a legfrissebbet említsük, néhány méteres helyre korlátozzák az újságírók munkáját a Parlamentben.

A Lokál elbukott sajtópereiről, a teljesség igénye nélkül, itt, itt, itt és itt olvashat.

Arról is írtunk, hogy mennyire remek, minőségi, tartalmas kiadvány a Lokál:

Mindössze két nyamvatag cikk fért Habony volt lapjába - A többi állami hirdetés

A Magyar Hangnak volt gusztusa átnyálazni Habony Árpád volt lapjának mai kiadását. A vegytiszta igénytelenség mindössze 16 oldalas megtestesülésébe ma csupán két cikkecske fért bele, a többi 15 oldal ugyanis hirdetésekkel van tele, amiből nagyjából 13 oldalon csak állami cégek reklámozzák magukat.