Az MSZP nem tartotta tiszteletben az ártatlanság vélelmének alkotmányos alapelvét, vélekedik a kokain-botrányba keveredő szocialista

Lackner Csaba

Az MSZP-ből kizárt XIX. kerületi önkormányzati képviselő, Lackner Csaba egy különös Facebook-posztban reagált korábbi pártja döntésére. Emlékezetes, hiába keveredett kokain- és korrupcióbotrányba a politikus, október 13-án így is nyerni tudott.

Kizárták az MSZP-ből a rejtett kamerával készült felvételen korrupcióval dicsekedő Lackner Csabát

A korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti képviselő kizárásáról döntött az MSZP - ezt a párt közleményben tudatta kedden az MTI-vel. Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét, a testület a fegyelmi felelősséget megállapította és a pártból való kizárás mellett döntött - írták.

A lényeg, hogy nem adja vissza a mandátumát, álláspontja szerint nem nyertek bizonyítást az ellene felhozott vádak.

"Nem indult ellenem semmilyen büntetőeljárás. Nem bizonyított, hogy a médiában megjelent felvételeken én szerepelek, én beszélek, ahogy az sem, hogy bármilyen szert fogyasztottam"

- írta.

Igazságtalannak tartja az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Tanácsának a döntését is.

"Azt gondolom, hogy engem is megillet az ártatlanság vélelme. Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomban biztosan nem"

- hangsúlyozta.