Beégette a cenzúrát hazudó fideszes főszerkesztőt az új polgármester Ferencvárosban

""
Baranyi Krisztina itt épp egy fideszes kamuszerződés felbontását írja alá
Facebook/Baranyi Krisztina

A volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte azt a levelet a ferencvárosi önkormányzati újság főszerkesztőjének, amelyben azt kérik, hogy "az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester [at] ferencvaros.hu e-mail címre küldjék meg". A kormánypárti médiában hatalmas botrányként igyekeztek tálalni az esetet, amelyet a kerületi vagyon széthordását elősegítő fideszes Bácskai Jánost fölényesen elverő Baranyi Krisztinának tulajdonítottak.

Az új polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy miként kaphatta meg a fideszes "újságíróknál" egyáltalán nem szokatlan levelet az egyébként szintén fideszes főszerkesztő. Baranyi szerint még működnek a régi reflexek, korábban ez lehetett a szokás, ugyanis nem ő, hanem a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte az üzenetet neki, a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek. A levél alján található szignó is Baranyi igazát támasztja alá.

 

Természetesen nem utasítottam senkit, hogy a Ferencváros újságot megjelenés előtt mutassák meg nekem, bár ilyen főszerkesztő mellett indokolt is lehetett volna.

- hangsúlyozta a polgármester. A posztban arról is ír, hogy Veres László úszómesterből lett főszerkesztő havi fél millió forintért, de mire eddig eljutott, volt Fidesz-tag, képviselő, a lakásmutyiban is benne volt, amivel kapcsolatban még mindig nyomoznak.