Közokirat-hamisítás gyanújával nyomoznak a győri választási bizottság rejtélyes határozata miatt 

""
A győri városháza
Wikipedia

Vizsgálatot rendeltek el Győrben a helyi választási bizottság szeptember 20-i dátumozású határozata miatt - írja a 24.hu. Az oldal úgy tudja, hogy az MSZP-s Juhász István feljelentése alapján indult eljárás. 

Juhász István szeptember 20-án szeretett volna bejutni a Helyi Választási Bizottság ülésére, mert a testület épp az ő beadványát tárgyalta volna. A városházára viszont nem jutott be, mert a portásnak megtiltották, hogy beengedje a politikust. Nem lehetett véletlen az utasítás: párttársaival az épületnél várta a választási bizottság tagjait, azonban az ülés után nem látta távozni őket, csak Csörgits Lajos aljegyzőt és az önkormányzat jogi osztályának egyik munkatársát.

Később ezért azt kérték, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassák meg az arról készült jegyzőkönyvet, de Csörgits ezt megtagadta. Az aljegyzőről a Borkai Zsolt orgiájáról író blog korábban azt állította, hogy a győri pénzeket széthordó csapat hivatali végrehajtója, de ő felelt Győrben az önkormányzati választás lebonyolításáért is.

Nem sokkal azután, hogy Juhásztól megtagadták a jegyzőkönyv megtekintését, az önkormányzathoz tartozó internetes oldalon mégis megjelent egy hivatalosnak tűnő határozat, annak ellenére, hogy a testület tagjait nem látták a városházán.

A dokumentum szerint a bizottság elutasította a Borkai Zsolt, akkoriban még a Fidesz színeiben újrainduló polgármester egyik kampány-eseményével kapcsolatos ellenzéki kifogást. Borkai szeptember 17-én egy helyi általános iskolában, a tanulók előtt mondott beszédet, majd átadott egy futópályát, amely már fél évvel korábban elkészült.