"Megtört a centrális erőtér politikája, kemény munka vár ránk"

"Megtört a centrális erőtér politikája, kemény munka vár ránk"

Az önkormányzati választás eredményeiről és a kormányváltás érdekében szükséges teendőkről szól Jakab Péter negyedik vlogja, amely vasárnap este jelent meg a Jobbik-frakcióvezető Facebook-oldalán.

A Fidesz centrális erőtere, vagyis a magyarok megosztásának a politikája ezen a választáson súlyos vereséget szenvedett.

Ez az egyik legfőbb megállapítása Jakab Péternek, aki negyedik vlogjában az önkormányzati választásokat értékelte és a szükséges teendőket vette sorra. A Jobbik frakcióvezetője a jó választási eredményeket elsősorban annak tulajdonítja, hogy az emberek végre összefogtak és hajlandóak voltak együttműködni pártállástól függetlenül a fideszes helytartók elkergetésében.

A videóban Borkai-botrányra is kitér, amellyel szerinte a Fidesz megmutatta, hogy valójában milyen botrányos életet élnek a kormánypárti honatyák a lopott pénzből. A győri polgármesterről készült videó ugyanakkor nem lett volna önmagában alkalmas arra, hogy ekkora eredményeket segítsen elő – tette hozzá Jakab.

Most jön a neheze

A képviselő szerint két és fél évnyi kemény munka vár most azokra, akik a Fidesz leváltásáért dolgoznak, mert az önkormányzati választáson az is kiderült, hogy hiába zavarta össze Orbánékat az eredmény, vidéken még mindig működik a kormánypárti propaganda és a megfélemlítés.

A megyei listákat elnézve a kisebb városok és a falvak népe még mozdulatlan. Ott még Orbán az úr. Onnan még erőt meríthet. Ha hagyjuk.

Jakab szerint most ezeket az embereket kell meggyőzni faluról-falura, városról-városra, hogy az ország ne az orbánista milliárdosoknak, hanem a tisztességes magyaroknak virágozzon. Úgy fogalmaz:

A rendszer falai a nagyvárosokban megrepedtek, és ez a repedés végig fog futni a legkisebb faluig, míg végül a falak leomlanak. 22-ben vagy hamarabb.

Jakab Péter augusztusban készítette el Nézz mögé című videóblogjának első részét. Akkor azzal indokolta a vlog indítását, hogy "a Fidesz addig sulykolja a hazugságot, amíg az emberek igazságként nem fogják föl, és ennek a hazug propagandának a küllői közé akarom beszúrni az igazságot."