Hadházy azt javasolja az ellenzéknek, hogy vonuljanak ki Polt Péter újabb 9 évének eskütételéről

Hadházy

Hadházy Ákos azt javasolja az ellenzéki politikusoknak, hogy a hétfői parlamenti ülésen ne szavazzanak, illetve hagyják ott az üléstermet, amikor Polt Péter legfőbb ügyész újabb kilencéves megbízatása és Handó Tünde alkotmánybírói kinevezése alkalmából esküt tesz – szúrta ki a képviselő Facebook-bejegyzését a 24.hu.

Amennyiben megszavazzák Polt Péter kinevezését, az azt jelenti, hogy az új mandátumával összesen 24 évet tölthet az ügyészség élén. A politikus szerint az ilyen hosszú hivatali periódusok azon rendszerek sajátjai, amelyek megpróbálják bebetonozni magukat.

Magyarországon még nagyon sokáig az lesz a bűncselekmény, amit ő annak tart, még nagyon sokáig csak abban az ügyben kell nyomozni, amire ő rábólint. És ő arra bólint rá, amire a felcsúti stadion díszpáholyban a miniszterelnök is rábólint.

– írta Hadházy hozzátéve, hogy az ellenzék nem tudják megakadályozni, sőt hozzászólni sem tud az újabb kilenc évig tartó megbízatáshoz, de nem is kellene az ellenzéknek asszisztálnia a megválasztásához.

Egyetlen dolognak van értelme jelenleg, otthagyni az egészet. Azt tudom csak javasolni az ellenzéki kollégáknak, hogy ne állják végig Polt (és Handó) eskütételét! Sőt, már a szavazást is nyugodtan hagyják ki!