A fideszes alpolgármester eltakarítaná a közéletből az orosházi ellenzéki képviselőt

Szabó Ervin
Jobbra a jobbikos Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért ellenzéki képviselője, akit eltakarítana a fideszes alpolgármester.

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület Orosházán, ahol az ellenzéki együttműködést megfúró szocialistáknak köszönhetően ismét a Fidesz került városvezetői pozícióba. A kormánypárt nem volt hálátlan a helyi szocialistákkal: a kompenzációs listáról bejutó, MSZP-s polgármester-jelöltként induló Fetser János mellett még három szocialista (a választáson képviselő-jelöltként indultak) járt jól, ugyanis a Fidesz három külső bizottsági helyet szavazott meg nekik. Az ellenzéki együttműködést megvalósító (Jobbik, DK, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom), Közösen Orosháza Városáért (mely négy fővel képviselőcsoportot hozott létre a testületben) azonban egy helyet sem kapott.

A jobbikos Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért volt polgármester-jelöltje szerint a hétfői alakuló ülésen létrejött a „Fidesz-MSZP nagykoalíció”, Orosházára pedig „rendkívül sötét időszak köszönt”. A közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta: a Közösen Orosháza Városáért képviselőcsoportját semmibe vették és megalázták, az alakuló ülést ezért el is hagyták.

Arról is beszámolt, hogy a Fidesz helyi elnöke, Molnár Béla, akit külső alpolgármesternek neveztek ki, azt mondta: az lesz a dolga, hogy az olyan személyeket, mint Szabó Ervint, „kitakarítsa a közéletből”. Az Alfahírnek telefonon is megerősítette Szabó Ervin a fenyegetést.

Molnár ezt az alakuló ülésen jelentette ki, miután Szabó afelől érdeklődött, hogy mi lesz a fideszes politikusnak a dolga alpolgármesterként. Molnár Béla egyébként régi motoros a Fideszben, 2006 és 2010 között Orosháza fejlesztésért felelős alpolgármestere volt. Szabó Ervin az Alfahírnek elmondta: a Molnár által tett kijelentés miatt jelezte a jegyzőnél, hogy kikéri majd az ülésről készült jegyzőkönyv szó szerinti leiratát.

 

 

Az október 13-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Dávid Zoltán (4 219 szavazat, 42.55%) nyerte el a polgármesteri széket, az ellenzéki jelölt, Szabó Ervin alig maradt le mögötte (4 065 szavazat, 41.0%), a szocialista Fetser János a harmadik helyen végzett (1 631 szavazat, 16.45%), jelentősen számú szavazatokat elvéve az ellenzéki együttműködéstől.

Az egyes számú választókörzetbe a teljesen feldolgozottság után a Fidesz jelöltje, Tóth Zoltánné és Raffai János, a Közösen Orosháza Városáért indulója egyaránt 417 szavazatot gyűjtött be, ezért januárban időközi választáson dől majd el ki lesz a képviselő.