Dortmund-Inter 3-2, Chelsea-Ajax 4-4

Dortmund-Inter 3-2, Chelsea-Ajax 4-4

A Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának legnagyobb rangadója a Dortmund-Inter összecsapás volt, a csapatok hozták is a várakozásoknak megfelelő színvonalat és emlékezetes meccset láthattunk.

Két héttel ezelőtt az Inter hazai pályán 2-0-ra simán legyőzte a Dortmundot, az első félidőben úgy tűnt, hogy ezúttal is hasonló a forgatókönyv.

Lautaro Martinez góljával az 5. percben előnybe került az Inter, Matias Vecino találatával a 40. percben 0-2 volt:

A második félidő viszont egészen mást hozott, Achraf Hakimi az 51. percben visszahozta a német reményeket:

 
A 64. percben jött az egyenlítés, Julian Brandt:
 
 
A 77. percben újra beköszönt Hakimi, 0-2-ről 3-2-re fordított a Dortmund:
 

Az utolsó negyed órában gyakorlatilag emberhátrányban volt az Inter, miután Politano egy perccel becserélése után megsérült, aláfordult a bokája, ugyan a pályán maradt, de már csak sántikált.

Volt egy ennél is nagyobb meccs

A Chelsea-Ajax derbin a vendégek már a 2. percben vezettek Tammy Abraham öngóljával, Jorginho büntetőjével három perc múlva 1-1 volt. Promes a 20. percben újra vezetéshez juttatta az Ajaxot, a 35. percben 1-3 volt az állás, ritkán láthatunk ilyen gólt, Kepa arcáról pattant a kapuba a labda:

 

Az 55. percben 1-4-re ment az Ajax Donny van de Beek góljával, de közelsem volt vége. A 63. percben Azpilicueta szerezte a Chelsea második találatát, majd két perc alatt kettős emberelőnybe került az angol csapat: Blindet és Veltmant is második sárgával küldte az öltözőbe a játékvezető.

Jorginho a 71. percben büntetőből újra megzörgette a hálót, Reece James a 74. percben mentett pontot a Chelseanek, 4-4 a végeredmény.

A többi meccs:

  • Liverpool-Genk 2-1
  • Lyon-Benfica 3-1
  • Napoli-Salzburg 1-1 (Szoboszlai Dominik kezdőként végig a pályán volt)
  • Valencia-Lille 4-1

A Barcelona-Slavia Praha és a Zenit-RB Leipzig találkozókról itt írtunk:

Pontot szerzett a Slavia Praha Barcelonában, Gulácsiék megint nyertek a BL-ben

Az RB Leipzig a Zenit vendége volt a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójában, a németek kapuját Gulácsi Péter őrizte, Willi Orban sérülés miatt hiányzott. A Leipzig az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést Diego Demme révén: A 63. percben Marcel Sabitzer találatával kettőre nőtt az előny: