Borkai Zsolt "csürheszerűnek" nevezte az ellene tüntetőket

Ahogyan korábban írtuk, káoszba fulladt a rövidesen távozó győri polgármester, Borkai Zsolt eskütétele. A városháza dísztermébe több tucat tüntető is megpróbált bejutni, azonban a biztonságiak az útjukat állták. A ceremónia alatt több alkalommal is bekiabálásokat lehetett hallani. 

Az alakuló ülés végére a szexbotrányba keveredett egykori fideszes politikusnál elszakadhatott a cérna. A HVG tudósítása szerint az ellenzéki Pollreisz Balázs azt javasolta, hogy legalább a költségtérítésről mondjon le, ha már úgyis csak egy napig lesz polgármester.

Ezután Borkai Zsolt dühös hangon vágott vissza: 

hisztinek és "csürheszerű" viselkedésnek nevezte

a díszterem előtt zajló tüntetést, amit szerinte az ellenzék gerjeszt, méghozzá "csakis saját, önös politikai érdekükből". Amikor a sodrából kijött Borkai egyre jobban belehergelve magát azt mondta, hogy

az ellenzék, illetve a felhergelt tüntetők "kuplerájt csinálnak" a városházán, illetve az ülésen,

akkor többen is kinevették a teremben. 

A Jobbik országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea sem tudott bejutni, pedig már előre jelezte részvételét az ülésen. A jobbikos politikus saját közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy Borkai Zsolt még az utolsó pillanatokban is súlyos hibákat követ el. 

"Rengeteg győri ember szeretett volna eljutni erre az ülésre, de ez sem sikerült úgy, ahogy egy tisztességes, civil, polgári társadalomban illene" 

- tette hozzá Varga-Damm Andrea.