Kettős mércéből tartott bemutatót Orbán láncos pincsije

.

Nevetséges, gyáva gazemberdolognak nevezte Kocsis Máté Facebook-oldalán azt, amit az ellenzék Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő ügyében csinál. A Fidesz frakcióvezetője azt kifogásolja, hogy a botrányos, drogfogyasztásra utaló videón korrupciógyanúba keveredett, majd az MSZP-ből kizárt politikust az ellenzéki többségű testület megválasztotta a lakásügyi bizottság alelnökének.

Lacknerről - akire Kocsis a posztban Lopós Lacknerként hivatkozik - még a választás előtt került ki a videó, de a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjét még így is legyőzte.

A XIX. kerületi szocialista polgármester, Gajda Péter úgy magyarázta a kizárt párttársa pozícióhoz jutását, hogy egy hibás lista alapján szavazták meg, és ezt a hibát korrigálni fogják, amint lehet.

Más szemében a szálkát is

Kocsis Máté igazságérzetével egy apró probléma van, az pedig az, hogy a fideszes párttársak sokkal keményebb korrupciós és csalásgyanús ügyeiben nem lehetett nyomát látni. A Fidesz frakcióvezetője nem volt ilyen harsány, amikor korábbi képviselőtársa, Mengyi Roland keveredett korrupciós ügybe, amiért később letöltendő börtönt kapott

Különösen furcsa egy ilyen Facebook-bejegyzést olvasni attól a politikustól, aki egy szót sem szólt az ellen, hogy egy milliárdos költségvetési csalással vádolt fideszessel, Simonka Györggyel kell együtt szavaznia. A kétmilliárdos felzárkóztatási program forrásait eltüntető Farkas Flóriánról nem is beszélve.

Ha Lackner önkormányzati kinevezése gazemberdolog Kocsis Máté szerint, akkor vajon mit írna ki Rogán Antal miniszteri kinevezése miatt? Mint ismert, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter korábban többször hazudozott a saját vagyonával kapcsolatban. Nem véletlen, hogy polgármesterként az V. kerületi lakásvagyont piaci ár alatt bűnözők kezére játszó, saját lakásának méretével és luxushelikopterezésével kapcsolatban valótlanságot állító Rogánról (Kocsis Máté-i átírással Lopós Tóniról) bíróság mondta ki, hogy bűnözőnek lehet nevezni.

Rogán Antal exkluzív világa

Bérelt helikopterrel utazott egy celebesküvőre Rogán Antal és felesége. A gépet óránként negyedmillió forintért lehet bérelni, így ismét felvetődik a kérdés, hogy a magánéletét a bulvársajtóban előszeretettel megturnéztató miniszternek pontosan miből is telik egy ilyen útra.Rogán Antal élete egy olyan nyitott könyv, ami a sok nyitogatástól szinte mindig a vagyonáról szóló, amúgy rendszeresen újraíródó fejezetnél nyílik ki.

Aztán ott van még egy pár dolog, amivel kapcsolatban nem lehetett olyan szenvedélyes bejegyzést olvasni Kocsis Mátétól, mint Lackner-ügyben, ilyen volt például a 13 milliárdos Elios-ügy, amelyben a miniszterelnök veje is érintett volt a kivitelező cég tulajdonosaként. És ez azért egy kicsit erősebb szint, mint egy önkormányzati bizottság. De Kocsis a Borkai-család rejtélyes vagyonszerzésével kapcsolatban sem kelt ki. Ha Orbán láncos pincsije szeretne hasonló fideszes önkormányzati botrányokat kommentálni, legfrisebbként ott van Eger leváltott fideszes városvezetésének 1,1 milliárdos pénzeltüntetése.

Több tucat ilyen kormánypárti botrány közül válogathat, ha ismét "gazemberezni" támad kedve.