"Minden fejlesztésnek az alapja a bontás" – Zsarolással is felérő videóban könyörög a jászberényieknek Pócs János

"Minden fejlesztésnek az alapja a bontás" – Zsarolással is felérő videóban könyörög a jászberényieknek Pócs János

Úgynevezett mozgósítás.

"Tudnunk kell: minden fejlesztésnek, építésnek az alapja a bontás. Megértem önöket. Magam is bosszús vagyok, amikor nem haladok a 32-es úton, amikor nem tudom megközelíteni a piacteret, vagy nem találok parkolót. Azt szeretném önöktől tisztelettel kérni, hogy ezért a fejlesztésért, az építésért, vagy a bontásért ne Szabó Tamás polgármester barátomat okolják"

- többe közt ezzel a meglehetősen sajátos gondolatsorral könyörög Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője a jászberényi szavazók támogatásáért mai Facebook-videójában.

Természetesen az üzenetből a már eddig megszokott zsarolás sem hiányozhatott: a kormánypárti politikus szerint Szabó Tamás vele való jó viszonya a garancia arra, hogy a fejlesztések megvalósuljanak.

Ez ugye azt is jelenti, hogy ha nem ő lesz a polgármester, a helyiek búcsút mondhatnak mondjuk az elkerülő út megépítésének.

A Fidesz politikusa arra sem felejtette el emlékeztetni a jászberényieket, hogy eddig honnan érkezett a városba az a 6 milliárd forint, amit különféle projektekre fordított az önkormányzat.

"Jászberény nem lehet ellenzékben"

- e szavakkal zárta mondandóját Pócs János, látványosan ráakaszkodva Orbán Viktor retorikájára, aki október 13-a előtt hasonló üzenettel próbálta elrettenteni a miskolciakat és a szegedieket attól, hogy az ellenzéki jelöltre szavazzanak.

Mint emlékezetes, ez a hozzáállás egyik településen sem bizonyult gyümölcsözőnek a Fidesz számára október 13-án.

Gyöngyösi Márton: tudatosítani kell, Szijjártó Péter gyáva fenyegetőzésének nem szabad bedőlni

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnök-helyettese olyan nyílt fenyegetésnek nevezte Szijjártó Péter szavait, amelyet viszont nem szabad komolyan vennie a jászberényieknek. Az EP-képviselő azután tartott sajtótájékoztatott a Jászság fővárosában Budai Lóránttal, hogy a magyar külügyminiszter belengette, csak akkor segítenek az Electroluxtól elbocsájtott 800 munkavállalón, ha marad a település élén a fideszes Szabó Tamás.