A Jobbik nem nyugszik bele, hogy a fideszesek egy gyerekeket szexuálisan zaklató ember mellé álljanak

Pedofília

"A fideszes képviselők aljas módon, gyerekeket szexuálisan zaklató, molesztáló védelmére keltek. Egy aljas bűncselekményt elkövető ember oldalára álltak a társadalommal szemben"

- Szilágyi György így foglalta össze hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a múlt héten a Fidesz-KDNP leszavazta azt a jobbikos törvényjavaslatot, amelynek értelmében

a bűncselekményért elítélt állami kitüntetettektől megvonnák az elismerést.

Emlékezetes, a 2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt. A Jobbik ezután vetette fel ismét (korábban a nőkkel erőszakoskodó Kiss László idején is ezt szorgalmazták), hogy az állami kitüntetést vissza lehessen vonni az arra már méltatlanná váló emberektől, mert erre jelenleg nincs jogi eszköz. 

Visszavonhatóvá tenné a pedofil igazgató állami kitüntetését a Jobbik

Visszavonhatóvá tenné a Jobbik az érdemrendek kiadását. Mint ismert, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját nemrégiben, jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt. Vásárhelyi János 2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott, de a szabályozás hiányosságai miatt ezt szörnyű tetteinek napvilágra kerülése és a bírósági ítélet után is megtarthatja.

A politikus felidézte, a kormánypártok azzal érveltek a szigorítás ellen, hogy a törvényjavaslat elfogadásával azt politikai eszközökre lehetne felhasználni, azonban Szilágyi György nem gondolja úgy, hogy bármelyik köztársasági elnök ezzel az eszközzel visszaélne. 

Nem szabad ennyire megsérteni Áder Jánost, hogy politikai leszámolásra használná ezt a javaslatot

- fogalmazott a Jobbik szóvivője. 

Közölte azt is, a mai napon ismét beterjeszti a javaslatát a parlament elé.