Tarlós István elismerte, hogy követett el hibákat a kampány során

Tarlós István

Az egykori főpolgármester hosszú interjút az adott az Indexnek, ahol mesélt a jövőbeni feladatáról is. 

Tarlós István az Indexnek többek között arról beszélt, hogy a legyőzöttség után felszabadultságot igen, megkönnyebbültséget viszont nem érzett, mert nem érezte ezt a munkát nehéznek, és csodálatos kilenc évet lát a háta mögött.

Tekintve azt a felfogásbeli különbséget, ami a kormány és az új összetételű, ellenzéki többségű közgyűlés között van, főpolgármesterként végigcsinálni a következő öt évet 70 éves korban, gyakorlatilag megoldhatatlan feladat lett volna. Azt mondom, talán szeret az Isten, hogy így rendelte.

A politikus szerint Budapestnek most van egy új, legitim vezetése. Hozzátette, ő nem szeretne abba a hibába esni, amibe 2010-ben az akkori ellenzék esett, mikor választás után 3 nappal Orbán Viktortól már „jobb válaszokat” követeltek.

Karácsony Gergelynek azt kívánja,

"igazodjon el a rendszerben, ismerje meg, képes legyen összetartani a hivatal és a rendszer egészét, és hogy a saját támogatói csapatát is képes legyen egyben tartani".

A kampányra térve kiemelte, a legnagyobb hibának azt tartotta, hogy beleszóltak. Részéről úgy látja, hogy

lehet, hogy megérte volna mégis vitatkozni Karácsony Gergellyel.

Az új feladatáról is beszélt, hiszen mint ismert, kinevezték országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottnak. Tarlós szerint országos feladatköre lesz miniszterelnöki főtanácsadóként. 

A konkrét feladatról szólva úgy fogalmazott, hogy 

A közlekedést nem kell különösen részletezni, felteszem, MÁV, Volánbusz, a Budapestet érintő elővárosi közlekedési rendszer. A közszolgáltatások körében víz, gáz, csatorna, távközlés, és ezek körében létesítendő műtárgyak".

- tette hozzá Tarlós. 

Leszögezte, örül annak, hogy  dolgozhat, és nem kellett hirtelen életvitelt váltania, ami mellett gyorsan leromlana az egészségi állapota. 

"Ez olyan, amikor egy neves zenekar feloszlik. A zenekarvezetőt látják az emberek az utcán, körbejárják, hogy jé, maga az, és mindenkinek nehezen esik le a tantusz, hogy ez az együttes már nem létezik. Az ember még egy darabig úgy ébred, mint zenekarvezető. Aztán rádöbben, hogy az a zenekar, az a stílus tulajdonképpen már nincs. De a második gondolatom mindjárt az, hogy mihez is kezdenék a mostani szituációban, és hát az új városvezetést sem irigyelem éppen."