Don Shuláék ma bonthatnak pezsgőt: már nincs veretlen az NFL-ben

Seahawks, 49ers

Nincs már veretlen gárda az amerikaifutball-ligában, mivel a magyar idő szerint ma hajnalban játszott hétfő esti rangadón a Seattle Seahawks csapata hosszabbítás után 27-24 arányban diadalmaskodott a San Francisco 49ers fölött. A diadal szó valóban helyénvaló, hiszen a mérkőzésig a kaliforniai csapat volt az egyetlen, amely még nem kapott ki az idei szezonban.

A végeredmény azt is jelenti, hogy továbbra is az 1972-es Miami Dolphins az egyetlen csapat, amelyik veretlenül nyerte meg a bajnokságot. (Ennek volt edzője a magyar származású Don Shula, sőt csapatának futója, Larry Csonka ugyancsak magyar volt.) A legenda szerint a Delfinek akkori csapatának még élő tagjai azóta is minden évben összegyűlnek, mikor az adott idényben az utolsó csapat is elveszti veretlenségét, hogy ezt pezsgővel (más források szerint diétás kólával) ünnepeljék meg.
Miami Dolphins
A kép jobb szélén Don Shula, illetve Larry Csonka

A rangadó a védelmek és a védőjátékok szerelmeseinek nyújtott nagy élményt.

A 49ers védelme egy interception és egy visszahordott touch down mellett ötször fumble-vel szerzett labdát,

és a liga egyik legjobb irányítóját, Russel Wilsont is ötször sackelték. Viszont a részükről engedett 336 yard az eddigi második legrosszabb teljesítményük.

A Seahawks védelme viszont csak 302 yardot engedett a San Franciscó-iaknak, ami részükről a harmadik legkevesebb a szezonban. Emellett

ők is elcsíptek egy interceptiont, egy visszahordott touch downjuk és két fumble-jük volt.

Jimmy Garoppolót ötször vitték földre, akárcsak Wilsont.

A meccset a 49ers kezdte jobban, az első 15 perc után 10-0-ra vezettek. A mérkőzés közepén viszont Wilsonék nem engedték szóhoz jutni őket, a második negyedet 7-0-ra, a harmadikat 14-0-ra nyerte a Seahawks. A negyedik játékrész elején a Seahawks támadófala hibázott, elejtette a labdát, amit a kaliforniai védelem felkapott és könnyedén touch downt ért el vele, amit egy sikeres kétpontos kísérlettel fejeltek meg. Ezt követően a Seahawks is és a 49ers is egy-egy field goalt ért el, utóbbi egy utolsó másodperces egyenlítést jelentett: Chase McLaughlin 47 yardról a villa közepébe helyezett.

Jöhetett a hosszabbítás, ami a seattle-ieknek rémesen indult: Wilson, aki a szezonban eddig mindössze egy interceptiont dobott, lazán eladta a labdát, amit a San Franciscó-iak az ellenfél 45 yardos vonaláig vittek vissza.

Mivel ez már a második labdabirtoklás volt, így a meccset egy mezőnygóllal is megnyerhették volna, de Chase McLaughlin 47 yardról ezúttal csúnyán mellélőtte a tojáslabdát.

A következő támadásokból – a védelmek pazar munkája miatt – sem a Seahawks, sem a 49ers nem tudott pontot elérni. Majd jött a hosszabbítás kulcsmozzanata, amikor Russel Wilson passz helyett mélyen a 49ers területére futott be.

Még egy passz-, illetve egy jó futójáték következett, így a jó mezőnygólhelyzetbe hozott seatlle-i rúgój, Jason Myers 42 yardról nem hibázott, és megnyerte a meccset csapatának.

 

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss