Gyurcsányék épp úgy mentegetik polgármesterük fiának kinevezését, mint ahogy a Fidesz szokta a saját pereputtyát

hányinger

A DK központjának közleménye

akár fideszes közleménynek is megfelelne,

amikor Orbán Viktor veje, lánya, miniszterének felesége kap közpénzt, vagy épp EP-képviselőjük felesége lesz fontos közjogi testület tagja. A Gyurcsány-párt MTI-nek küldött kommünikéjét változtatás nélkül közöljük:

DK: Csak az kaphasson pozíciót, aki alkalmas rá és megdolgozott érte

A demokraták régóta tudják, hogy az apák és fiúk politikai bűnöröklési rendszere elfogadhatatlan, erkölcstelen.

A gyerek nem felelős szülei hibáiért, bűneiért. De igaz az is, hogy a gyereket semmilyen hátrány nem érheti amiatt, hogy kik a szülei és a rokonai.

Amikor az a hír, hogy XV. kerület polgármesterének fia a közgyűlés egyik bizottságának külső tagja lett, akkor valójában csak egyetlen kérdés van. A polgármesterasszony fia azért kapott közmegbízatást, mert rokon, vagy azért, mert érdemes rá. Mi úgy látjuk, a kerület vezetésében résztvevő különböző pártok együttesen azt mondjak, hogy egy minden tekintetében felkészült, korábban már bizonyított, sokat dolgozó fiatalemberrel van dolgunk.

Örülünk ha ilyenek közfeladatot vállalnak.

Hatalmas baj lenne, ha tehetséges emberek azért nem léphetnének közszolgálatba, mert a szüleik is kerületüket, városukat, országukat szolgálják. A tisztesség nem egyenlő a felszínes előítéletek rabságával.
 

Mentegeti magát a DK-s polgármester, akinek a fia önkormányzati poszthoz jutott Rákospalotán

Komoly felháborodást okozott a rákospalotai képviselő-testület, miután megszavazta, hogy a polgármester, Németh Angéla fia is bizottsági posztot kaphasson. A DK-s Németh Angéla úgy védekezett, hogy az általa irányított képviselőtestület, az alkalmasság miatt döntött egyetemista fia megválasztásakor, aki innentől fogva a népjóléti(?) bizottság külsős tagja lesz,