Orbán Viktor: magyart csak magyarral lehet pótolni

Sokadjára bizonygatja bevándorlóellenességét a több mint százezer külföldit Magyarországra telepítő Orbán Viktor. Most épp a Magyar Diaszpóra Tanács plenáris ülésén beszélt arról, hogy Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" -

a letelepedési kötvényekkel érkezett több ezer oroszt, kínait és arabot, az alacsony bérek elől külföldre menekülő magyarok helyére betelepített ukránokat és törököket nem említve

Azt a bevándorlóbarát kormányfő nem fejtette ki, hogy pontosan mit ért a "továbbra is" alatt, de az MTI beszámolója szerint azt hangsúlyozta, hogy egy fogyatkozó népességű ország nem ringathatja magát abba az illúzióba, hogy meg tudja oldani a népességfogyást saját erőfeszítés nélkül.

Eközben a hivatalos statisztikák azt mutatják: négy év alatt, 2015-től 2018-ig 135 355 bevándorlót regisztráltak a magyar hatóságok, méghozzá folyamatosan emelkedő tendenciával. Míg 2016-ban 23 803, 2017-ben már 36 453, 2018-ban pedig 49 312 bevándorlót vett nyilvántartásba a bevándorlási hivatal.

Frissítés:

Bencsik János (Jobbik) Facebook-oldalán úgy fogalmazott a fenti adatok kapcsán, hogy 

Orbán Viktor tehát hazudik a világ magyarságát képviselő szervezetek vezetőinek.

"Mert ha valóban "magyarral akarná pótolni a magyart", közben nem telepítene be könnyített jogszabályokkal vietnami és indiai munkásokat. Méghozzá ezerszámra. Elő lehet adni ezt a botcsinálta komédiát még pár előadás erejéig, de a közönség egyre jobban belát a színfalak mögé, a hátsó sorokból elkezdték paradicsommal dobálni a színészeket, és hamarosan eljön a bérletváltás ideje is"

- fogalmazott a jobbikos politikus, aki az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának tagjaként maga is részt vett a találkozón.

Jakab Péter szövegértési feladatot adott fel Orbán miniszterének

Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem? - ezzel az újabb írásbeli kérdéssel próbálja meg Jakab Péter Jobbik-frakcióvezető kicsikarni a választ a gyanúsan titkolózó Orbán-kormánytól, hogy vajon hány vendégmunkás van, aki Magyarországra jött elvenni a magyarok munkáját. Jakab nem először próbálkozik azzal Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy pontosan megtudja a Magyarországra gazdasági okokból bevándoroltak számát.