Létszámstop: nem árulja el a belügyminiszter, hogy túlórák nélkül is működőképes-e a rendőrség

rendőrség
MTI

Ahogy arról beszámoltunk, a 24.hu birtokába jutott nem nyilvános kormányhatározat szerint az Orbán-kormány teljes egészére létszámstopot rendelt el, amely többek között érinti a rendőrség állományát is. 

Miközben évente másfél hónapot túlóráznak a rendőrök az emberhiány miatt, ami 6 millió túlórát jelent éves szinten - úgy, hogy a kezdőbérek 150-170 ezer forintról indulnak.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ezért írásban fordult Pintér Sándor belügyérhez, hogy többek között kiderüljön,

túlórák nélkül képes lenne ellátni a feladatát a Magyar Rendőrség az ország teljes területén.

A politikus választ vár azon kérdésére is, hogy

mikor kapnak a rendvédelmi dolgozók olyan szintű béremelést, amellyel megszüntethető a kereskedelmi szektorban elérhető fizetések elszívó hatása.

Nos, a válaszból kiderül, a szaktárca nem tud/akar mit kezdeni a kialakulóban lévő válságos helyzettel. Pintér Sándor minden konkrétum nélkül mindössze ennyit írt:

"A Belügyminisztérium vezetése a rendvédelmi szervek vezetőinek bevonásával a tavalyi évben megkezdte mindazokat a szakmai előkészítő munkákat, amelyek eredményeként a Kormány döntött a rendvédelmi életpálya modell folytatásáról".

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.