Dömötör Csaba szerint bármely nyugati kormánypárt megirigyelné a Fidesz legutóbbi választási eredményét

Dömötör Csaba szerint bármely nyugati kormánypárt megirigyelné a Fidesz legutóbbi választási eredményét

Az államtitkár kijelentette: „kétszeresen is meg kell majd küzdenünk a 2022-es győzelemért”.

Bármely nyugati baloldali vagy jobboldali kormánypárt bármelyik választáson megirigyelné azt az eredményt, amelyet a Fidesz ért el az október 13-i önkormányzati választáson - jelentette ki magabiztosan Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Szerinte „a Fidesz-KDNP fölényesen megnyerte, a kormánypártok 1,8 millió szavazatot kaptak, míg a katyvaszkoalícióba összeálló ellenzék összesen csak 1,3 milliót”.

„Győzelmünk vitathatatlan, még akkor is, ha több helyen nem nyertek a Fidesz-KDNP jelöltjei”

 - fogalmazott.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy tanulsága és üzenete is van az eredménynek, mégpedig az, hogy

„kétszeresen is meg kell majd küzdenünk a 2022-es győzelemért.”

Dömötör szerint az alapvető irányokon nem kell változtatni, „továbbra is cél, hogy több munkahely jöjjön létre, magasabbak legyenek a bérek, minél több támogatást kapjanak a családok, és fenntartsuk az ország biztonságát”.

A fővárossal kapcsolatban úgy fogalmazott:

„már gyülekeznek a szürke fellegek Budapest egén. Olyan emberek kerültek fontos pozíciókba, akikről az egykor volt Napkelte című műsor vendéglistája jut eszünkbe. Újra itt vannak, és jól emlékszünk, mit tettek Budapesttel. Gondoljunk csak a négyes metróra! Hátrahagytak egy be nem fejezett beruházást, de a pénz jelentős része eltűnt. Karácsony Gergely főpolgármester ezeknek az embereknek adta a kasszakulcsot, miközben a politikailag hozzá közel álló főpolgármester-helyetteseknek csak szimbolikus posztokat adott”.

Azt is mondta, nem változott a kormány politikája, „minden városnak támogatást, segítő kezet nyújt, amennyiben erre van fogadókészség”. Budapesten is ez a helyzet, „a kormány világosan elmondta, hogy szeretné végigvinni azokat a fejlesztéseket, amelyekről korábban döntés született, és amelyekről megállapodott a fővárossal”.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy innentől az új fővárosi vezetésen a felelősség, hogy az együttműködés vagy a kakaskodás útját választja.