Horvátország legyőzte Szlovákiát, és kijutott az Európa-bajnokságra

Horvátország
Twitter

Az Eb-selejtezők E csoportjában Horvátország hátrányból felállva 3-1 legyőzte Szlovákiát és kijutott az Európa-bajnokságra.

A horvátok végig jobb teljesítményt nyújtottak ellenfelüknél, ám mégis a szlovákok szerezték meg a vezetést a 32. percben, Bozenik révén. A második félidőben betalált Vlasic, Petkovic és Perisic is, Szlovákia a 66. perctől emberhátrányban játszott.

Így tehát Magyarország, Wales és Szlovákia között dől el a második hely sorsa. A verseny rendkívül szoros, jelenleg a magyar válogatott áll a továbbjutást érő második pozícióban, 12 pontot gyűjtöttünk eddig, Wales 11-et, míg Szlovákia 10-et.

Kedden Wales-Magyarország összecsapás lesz, amelyik csapat nyer, ott van az Európa-bajnokságon, döntetlen esetén viszont még a szlovákok is nyeregbe kerülhetnek, ha behúzzák az azeriek elleni kötelező győzelmet.

Ha nem tudunk győzni Walesben, a Nemzetek Ligáján keresztül még mindig kvalifikálhatunk:

Ha Walesben vereséget szenved a magyar válogatott, akkor is játszhat az Európa-bajnokságért

Kedden sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt játszik Walesben a magyar válogatott. Ha nyerünk, és Szlovákia pontokat veszít Horvátország vagy Azerbajdzsán ellen, kijutunk. Annyira viszont mégsem lesz sorsdöntő az összecsapás. Ha nem sikerül egyenes ágon kvalifikálni, pótselejtezhetünk a Nemzetek Ligájában, ahol számunkra kedvezően alakultak az eredmények, így bejutottunk a playoffba.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss