Wales nyert és kijutott az Eb-re, Magyarországra pótselejtező vár

Bale
MTI/Kovács Tamás

Vége

Wales 2-0-ra nyert és kijutott az Európa-bajnokságra. Szlovákia legyőzte Azerbajdzsánt, így Magyarország a forduló előtti továbbjutó helyről a 4. pozícióba visszacsúszva zárta a csoportot. Magyarországra és Szlovákiára a Nemzetek Ligáján keresztül pótselejtező vár március végén.

Walesi helyzet

Davies bal oldalról ívelt be egy szabadot, Mepham fejelt mellé.

Valamit begyújtottak a magyar szurkolók

Füst jött a vendég szektorból, reméljük azért nem kapunk a pótselejtezőre egy zárt kapust a Puskásba, ha játszhatunk hazai pályán.

Gulácsi óriásit védett

James jobb oldalról tört be a 16-oson belülre, Lovrencsicset egyéniben verte, a visszapasszból Ramsey lőhetett, Gulácsi nagyot védett.

Majdnem három

James tekert a 16-oson belülről balról, jobbal, de elkerülte a magyar kaput a labda.

2-0

Davies bal oldalról adta be a labdát, Bale 12-ről az ötös elé, balra játssza, Ramsey jobbal, bal szögből, három méterről a túlsó felsőbe vágta.

Félidő

Vége az első játékrésznek, mezőnyben nem látszik óriási különbség a csapatok között, de a támadó harmadban igen: Wales kettő kaput eltaláló próbálkozásából egyet gólra váltott, míg mindkettő magyar lövést védte a walesi kapus.

Szoboszlai walesi gyűrűben

Wales-Magyarország
MTI/Kovács Tamás

Kétszer is egyenlíthettünk volna, hihetetlen mi maradt ki

Szalai fejelte vissza lesről (a partjelző nem vette észre) a labdát Szoboszlainak, aki nagyjából a 11-es pontról lőhetett, védett a kapus, de kijött róla a labda, Sallai próbálkozott, de ezt is fogta Hennessey. Óriási lehetőség volt mindkettő, az ilyeneket kegyetlenül ki kell(ene) használni.

Megint kontráztak

Szoboszlai cselezgetett a walesi 16-osnál, elvették tőle a labdát, Wales újra azonnal átrohant a pályán, megint Bale ívelt jobbról középre, jött a fejes is, ezúttal szerencsére mellé.

Baráth fejelt

Dzsudzsák ívelt egy szabadrúgást a 16-oson belülre, Baráth fejelt, de nem sikerült kaput találni.

Vezetnek a szlovákok

Szlovákia 1-0-ra vezet Azerbajdzsán ellen, ez azt jelenti, hogy mindenképp nyernünk kell Walesben, ahogy az várható is volt.