Jászberény polgármestere: „Tisztán látszik, hogy teljesen kiürítették a kasszát”

Jászberény polgármestere: „Tisztán látszik, hogy teljesen kiürítették a kasszát”

A következő év elején több mint egymilliárd forintos hiánnyal kell szembesülnie az önkormányzatnak. Jövő héten alakulhat az új képviselő-testület.

Kedd délután lezajlott a választást követő átadás-átvétel hivatalos folyamata a jászberényi polgármesteri hivatalban. Az Alfahír megkeresésére Budai Lóránt polgármester elmondta: előzetesen annyit lehet tudni az iratok átvizsgálását követően, hogy a következő év elején több mint egymilliárd forintos hiánnyal kell szembesülnie az önkormányzatnak, ami a fejlesztések befejezését is érinti. „Tisztán látszik, hogy teljesen kiürítették a kasszát, nehéz helyzetbe hozta Jászberényt a város előző vezetése” - tette hozzá.

 

Átvette polgármesteri megbízólevelét Budai Lóránt

Ma délelőtt, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében, a Helyi Választási Bizottság elnökétől hivatalosan is átvttem a polgármesteri megbízólevelem - jelentette Facebook-oldalán Jászberény másodszorra megválasztott jobbikos polgármestere. Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

 

Budai Lóránt arról is beszámolt, hogy a választás után a sajtó előtt találkozott a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, akivel konstruktív beszélgetést folytattak. Pócs János felajánlotta az együttműködését, és azt mondta Budai Lórántnak, hogy hajlandó félretenni a vélt- vagy valós sérelmeket Jászberény fejlődéséért. A polgármester megerősítette az Alfahírnek, hogy ő kezdeményezte a találkozót a fideszes képviselővel.

Budai Lóránt szerint nem lesz baj az együttműködéssel a képviselő-testületben sem, a város érdekében ehhez partner lehet majd a helyi Fidesz-frakció is. A polgármester megjegyezte, ha mégsem így lenne, akkor a lakosság fog ítéletet mondani a fideszes képviselők felett.

A képviselő-testületet hét fideszes és hét ellenzéki képviselő alkotja: hatan a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben jutottak be, egy képviselője van a Mi Hazánknak. Utóbbival kapcsolatban Tamás Zoltán, a helyi Fidesz-frakció vezetője a Jászsági Térségi TV-nek azt mondta: a terveik szerint a képviselő-testületben együttműködnek majd a Mi Hazánk képviselőjével, így biztosítva a kormánypárti többséget.

Az alpolgármesterek személyéről, a bizottsági struktúráról, és a bizottsági helyekről csütörtökön délután lesz egyeztetés. Ettől függően, akár már a jövő hét második felében sor kerülhet az alakuló ülésre.

 

"Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé. Az ellenzék által támogatott jobbikos politikus a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben 16 szavazattal nyerte el a polgármesteri címet október 13-án, de a Fidesz mondvacsinált kifogásokkal támadta meg az eredményt, és sikerült is elérnie, hogy megismételjék a választást.