A walesi vereség után mindenkit megnyugtat a kormány: csak 150 milliárd ment el a Puskás Arénára

Puskás Aréna, Orbán Viktor,
Puskás Aréna - V.I.P.

Orbán Balázs államtitkár a lehető legjobb időzítéssel válaszolta meg a jobbikos Stummer János írásbeli kérdését. Az olasz Marco Rossi magyar szövetségi kapitány alig néhány perccel korábban lengette be a lemondását a kilátástalan Wales-Magyarország (2-0) mérkőzés, illetve a selejtező csoportban megszerzett negyedik (utolsó előtti) helyezés után, amikor a kormánypárti politikus feltöltötte a parlament honlapjára a válaszát.

Stummer János három kérdésre tett fel:

  1. Az évek során milyen összeggel növekedett az eredeti elképzelések szerinti költségvetés?
  2. Mennyibe került a Puskás Aréna teljes költsége?
  3. Milyen tételek merültek fel az előző stadion bontásától a végső állapotok eléréséig?

Orbán Balázs meglepő módon konkrétumokkal is szolgált válaszában: 

"Örömmel tájékoztatom, hogy a drágulásról szóló mendemondák hamisak. A kivitelezés költsége a 2017. márciusi szerződéskötés óta nem emelkedett: nettó 150 milliárd forint, amelyhez hozzákapcsolódik a magyar költségvetésbe visszajutó ÁFA összege. Megközelítőleg ez összességében ~567 millió eurót tesz ki. Az Aréna építésének költsége európai viszonylatban átlagosnak tekinthető és reális piaci keretek között épült fel".

Egyébként a mendemondákat nem a károgók terjesztették, hanem például Lázár János akkori kancelláriaminiszter, aki már 2017 februárjában arról tájékoztatta a közvéleményt,

hiába becsülték 100 milliárdra a stadiont, az 190 milliárdba fog kerülni. 
 
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.