Igénytelen, kontár munkát végző melósok miatt szakadt le egy óvoda mennyezete - mehetnek az ügyészségre

Csorvás, óvoda, tipli
police.hu

Elfogyott a fém beütődübel (tipli), ezért a maradék rögzítési pontokon műanyaggal rögzítették az álmennyezetet munkások egy Békés megyei óvodában. Aztán az egész leszakadt, vélhetően azért, mert több száz kilós súly "húzta ki" a csavarokat a dübelekből, amit a műanyag -a fémmel ellentétben- már nem bírt megtartani.

A rendőrség közleménye szerint a baleset Csorváson történt egy óvodában még 2018. augusztus 10-én kora délután, a nyomozást mostanra fejezték be.

A leírás szerint az álmennyezet egyszer csak megrepedt, majd leszakadt, miközben két felnőtt és hét kisgyermek volt a szobában. Az óvónők, amikor észrevették, hogy reped a mennyezet, a gyermekeket gyorsan kivitték a szobából, így már nem voltak ott az omlásnál.

Az RTL Klub tavaly a baleset után riportot készített az óvodában:

A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás során kiderült, hogy szabálytalan kivitelezés miatt kerültek veszélybe az óvónők és a gyermekek.

„A gipszkartonszerelési munkálatokat végzők ugyanis szabálytalan technológiát alkalmaztak: elfogyott a fém beütődübeljük, ezért műanyagot használtak.”

A rendőrség a felújítás felelős műszaki vezetőjét és az alvállalkozó cég képviselőjét, valamint a munkálatokat végző három alkalmazottat gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozást követően az ügy most került az ügyészség elé.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

sss
2019. december 12. | 10:22
1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.