Eltüntették a Handónak mélyen behízelgő búcsúztató levelet

Handó Tünde

Pedig csodálatos alkotás volt.

Újabb fordulatot vett a Handó Tünde búcsúztatása körüli botrány. Elérhetetlenné vált az Országos Bírósági Hivatal (OBH) éléről leköszönő Handó Tündének zavarba ejtően hálálkodó levél a bíróság honlapjáról - szúrta ki az Index.

Az émelyítően behízelgő levelet 24 bírósági vezető írta alá, akiket ezért külön felrendeltek Budapestre (erről bővebben a 444.hu írt).

Az 50-es éveket idéző búcsúztatóról mi is írtunk, elsőre nem is igazán hittük el, hogy ezt képesek voltak meglépni.

"Soha el nem múló tudást, érzést kaptunk Tőled bírói hivatásról, bírói függetlenségről pártatlanságról, méltányosságról, elfogulatlanságról, igazságosságról"

Csodálatos levélben búcsúztatják Handó Tündét a bírói vezetők. A birosag.hu-ra felkerült levélben 24 bírói vezető "köszöni" meg az Országos Bírósági Hivatal távozó elnökének áldozatos munkáját. A levél első pillantásra egy, a NER nyelvezetébe könnyen beilleszthető, behízelgő búcsúztatónak tűnik, ám igen hamar átjöhet (különösen azoknak, akik Handó páratlan munkásságát és a bíróságokkal való kapcsolatát ismerik), hogy egészen másról van szó: egy gunyoros, sőt, cinikus integetés a távozó elnök után.

Később azonban kiderült, hogy igen, ezt valaki, valamiért komolyan gondolta, olyannyira, hogy a Magyar Bírói Egyesület a bírák nevében el is határolódott a levéltől:

Bírók határolódtak el a Handót behízelgő módon búcsúztató bíróktól

Emlékeznek még arra a nyílt levélre, amiben 24 bírói vezető meleg szavakkal és csöpögő dörgölőzéssel búcsúztatja Handó Tündét? Ha nem, akkor először ezt olvassák el: Csodálatos levélben búcsúztatják Handó Tündét a bírói vezetők. A birosag.hu-ra felkerült levélben 24 bírói vezető "köszöni" meg az Országos Bírósági Hivatal távozó elnökének áldozatos munkáját.