Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Közel háromezren írták alá azt a petíciót, amit a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) indított. Stummer János szerint a szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök, ezért a Jobbik alelnöke arra kér mindenkit, hogy írja alá a kezdeményezést.

A szociális dolgozókat is képviselő szakszervezet szerint a Kormány azért nem hajlandó megállapodni a sztrájkra készülő szakszervezetekkel az elégséges szolgáltatásokról és így ellehetetlenítve az érdekérvényesítést, mert tudja, hogy a saját hibájából, már rég nincsenek meg a minimum szolgáltatás feltételei a szociális ágazatban, mert annyian felmondtak.

"A szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de a Kormány minden eszközzel akadályozza, hogy a köz szolgálatában dolgozók élni tudjanak alkotmányos jogukkal, a sztrájkkal. Mindeközben a szociális ágazatban már 10000 dolgozó döntött a munkabeszüntetésről! Ők már nem sztrájkolnak, felmondtak!"

- olvasható az aHang.hu-ra feltöltött közleményben.

A szakszervezet kezében jól kommunikálható érv is van. Az Áder Jánosnak és Gulyás Gergelynek címzett levélben ugyanis azt írják:

"Ha Ön szerint a köztársasági elnök fizetését meg kellett duplázni, tegyen arra is javaslatot, hogy a szociális ágazatban dolgozók fizetését is duplázzák meg!"

A szakszervezet emlékeztet arra is hogy a szociális ágazatban dolgozók átlagosan 160 ezer forintból élnek, vagy sokan csak próbálnak megélni, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek. Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. 

Stummer János: A szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök

"Az a 80-90 ezer ezer szociális dolgozó, akikért ez a kezdeményezés elindult, szerintem fontosabb munkát végez, mint ennek az országnak a miniszterelnöke" - mondta Stummer János érdeklődésünkre.

"Minden áldott nap emberi életek vannak a kezeik között, és sokszor lehetetlen küldetésekben vállalnak magukra önszántukból felelősséget. Áldozat, lemondás, empátia. Vannak sokan, akiknek ezek csak üres szavak, nekik viszont a mindennapok részét jelenti"

A Jobbik alelnöke úgy vélte: Mi mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezek az emberek itt élnek és dolgoznak közöttünk, velük és tőlük jobb ez a világ. Én arra kérek minden jóérzésű magyar embert, álljon mellé ennek a kezdeményezésnek.

Stummer üzent a szociális dolgozóknak: Ugyanazt fogjuk tenni kormányon, mint amit ígérünk ellenzékben!

Az ellenzéki pártok kiállnak a szociális ágazatban dolgozók béremelése és sztrájkjoguk gyakorlásának biztosítása mellett - hangzott el hétfőn a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusainak sajtótájékoztatóján, miután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók (MKKSZ), valamint a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének (SZÁD) vezetőivel tárgyaltak.