Boris Johnson esetlen Igazából szerelem-videóval kíván BreXmast a briteknek

Boris Johnson esetlen Igazából szerelem-videóval kíván BreXmast a briteknek

A britek december 12-én választanak. A tét, hogy a jelenlegi miniszter, Boris Johnson és pártja megkapja-e a többséget, ahhoz, hogy mihamarabb kiléptesse Nagy-Britanniát az Európai Unióból vagy sem. Utóbbi esetben ismét bizonytalanná válik a már évek óta húzódó brexit végkimenetele.

Boris Johnson így karácsony előtt úgy döntött, visz egy kis ünnepi hangulatot a kampányba és az Igazából szerelem ikonikus jelenetét parodizálva kéri a választók támogatását.

A videó így sikerült:

Boris Johnson's funny Love Actually parody | Our final election broadcast

Brexit, actually. Boris Johnson's funny election advert parodies Love Actually but makes an important point: this election is too close to call. On Friday 13th December, we could have a hung parliament and Jeremy Corbyn could be Prime Minister, or a Conservative majority that gets Brexit done. Your vote could be the difference.


A filmben a miniszterelnököt alakító Hugh Grantet a BBC Radio 4’s Today kérdezte a kampányfilmről, aki a Konzervatív Párt orosz kapcsolatait firtatta:

„Azt hiszem, elég jól sikerült, magas értéket képviselő alkotás, egyértelműen látszik, hogy a Konzervatív Pártnak van miből költenie. Talán ebbe ment az összes rubelük”

-mondta a színész, hozzátéve, hogy egy kártyát hiányolt Boris Johnson kezéből, amit a filmben feltartottak, ezen az állt, hogy „mert karácsonykor az igazat mondod”.

„Azon gondolkozom, hogy vajon a Tory-pártnál úgy gondolták, hogy ez a kártya Johnson kezében nem mutatna olyan jól.”

Egy hasonló videót készített egyébként néhány nappal korábban a munkáspárti Rosena Allin-Khan, aki Twitteren arra kérte követőit, hogy minél többen osszák meg azt, hogy ne a miniszterelnöké terjedjen. Johnsonnak pedig azt üzente, hogy „ha még több ötletünket szeretné lemásolni, akkor ajánlom a Labour manifesto-t (munkáspárti nyilatkozatot)."