Határozattal kéri a város Rétvárit, hogy járjon közbe az állatkínzók szigorúbb büntetéséért

""

Egyhangúlag fogadta el a váci képviselő-testület azt a jobbikos indítványt, amelyben Rétvári Bence segítségét kérik az állatkínzók elleni hatékonyabb fellépés érdekében. 

A helyi Fidesz által is támogatott határozat lényege, hogy a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjét arra kérik:

"Magyarország Kormánya felé tolmácsolja azon széles körű társadalmi igényt, miszerint az állatkínzókkal szembeni hatékony fellépés megteremtése érdekében szigorítani szükséges a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 244 § (1) és (2) pontját."

Nem véletlen, hogy a pest megyei városban minden képviselő megszavazta az indítványt, egy hete a vasútállomásnál vonszoltak végig az utcán és vertek meg brutálisan egy kutyát. Az elkövetőnek semmi köze nem volt az állathoz, amely egy nyitott kapun keresztül szökött el gazdájától.

Tettét azzal magyarázta a férfi, hogy csak "csicskítani akart" és azt állította, hogy  az eb csak "szimulált", miközben több tucatnyi ütést mért ököllel a kutyára. Állatkínzás miatt indult ellene eljárás, de a korábbi, hasonló eseteknél sem született az állatvédő szervezetek szerint elég szigorú büntetés - az állatkínzók többnyire felfüggesztettel megúszták. 

A Jobbik népszavazást akar az állatkínzók börtönbe küldése érdekében

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az állat pusztulását okozó állatkínzást a Büntető Törvénykönyv végrehajtandó szabadságvesztés büntetéssel sújtsa?" - erről a kérdésről tartana népszavazást a Jobbik, a kezdeményezést be is nyújtották a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

A Jobbik a héten jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez az állatkínzásért járó büntetési tételek megemeléséért. A párt ugyanis megelégelte, hogy a Fidesz nyolcadjára is leszavazta az erről szóló javaslatukat.