A kormány rendeletbe foglalja Karácsony Gergely atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit

.

Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-ig - írja az MTI. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy látják, a budapesti egészségügyi fejlesztésekben egyetértésre tudnak jutni, a kabinet Egészséges Budapest programjában ugyanis több forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a főváros kért a járóbetegellátás fejlesztésére. Hangsúlyozta, a kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az új dél-budai centrumkórházat, ebben azonban nem tudtak egyetértésre jutni, mivel a főváros alternatív helyszíneket ajánlott.

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek szempontjából komoly győzelemként értékelte, hogy

az atlétikai világbajnokságra egy olyan beruházás valósul meg, amelyet a többség támogat és a rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat.

A résztvevők közölték továbbá, az új dél-budapesti híd ügyében, valamint a Lánchíd felújításának ügyében is történt előrelépés, de további egyeztetésekre lesz szükség, a Városliget ügyében azonban nem közeledtek az álláspontok.

Mint ismert, a Medián ma közzétett kutatása szerint az ellenzéki szavazók 57 százaléka semmilyen körülmények között nem támogatja a világbajnokság megrendezését, a Fidesz szavazók körében 47 százalék feltétel nélkül az esemény mellett áll, 30 százalék ellenzi.

Országos szinten 45 százalék egyértelműen ellenzi, 28 százalék mindenképpen támogatja, míg 21 százalék abban az esetben bólintana rá, ha nem túl drága. Hat százaléknak nincs véleménye.