Karácsonyi ajándék: 40 tonna hulladékot rakott le egy olasz kamion Komló és Mánfa között

Karácsonyi ajándék: 40 tonna hulladékot rakott le egy olasz kamion Komló és Mánfa között

A Szabad Pécs értesülései szerint mintegy 40 tonna hulladékot rakott le illegálisan egy olasz kamion a Baranya megyei Komló és Mánfa közötti telkeknél.

A portál úgy tudja, a külföldi fuvarozó tevékenységére azt követően lettek figyelmesek a környéken lakók, hogy a kamion a szűk mellékúton beragadt a sárba,

ahonnan egy magyar traktorosnak kellett kihúznia, aki később állítólag a szemét elrendezésében is segédkezett a talján sofőrnek.

Az esetnek azonban szemtanúi is akadtak, akik felvételeket is készítettek a súlyos környezetkárosításról. Egyikük a Szabad Pécsnek úgy nyilatkozott, hogy

napokkal a történtek előtt már munkagépek készítették elő a terepet, melynek során több fiatal fát tövestől kitúrtak a talajból.

A Komlói Rendőrkapitányság ezek alapján hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, aminek keretében sikerült azonosítani a hulladékot szállító gépjárművet, melyet végül le is foglaltak.

A portál úgy tudja, hogy a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a telektulajdonosok valamelyikének lehetett-e köze az akcióhoz, miután a lerakási pont megközelítéséhez alapos helyismeretre van szükség, azt nem találomra szúrta ki a kamionos.

A hatóságok állítólag már a fuvarozó céget és azt a vállalkozást is azonosították, ahonnan az irdatlan mennyiségű szemét érkezett.

A Szabad Pécs fénykép- és videófelvételein látszik, hogy a nemkívánatos rakomány valószínűleg egy műanyag termékeket gyártó olasz cégtől ered, és a gyártás során keletkező melléktermékeket tartalmazza.

A portál úgy tudja, hogy ezeket kettő etapban hordhatták az út melletti területre.