Budapest lesz Cristiano Ronaldóék bázisa az Európa-bajnokságon

Budapest lesz Cristiano Ronaldóék bázisa az Európa-bajnokságon

Budapesten lesz a címvédő portugál válogatott bázisa a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon.

Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a csapat június 11-én érkezik a magyar fővárosba. A 12 országban sorra kerülő torna másnap kezdődik és július 12-ig tart.

A címvédő portugálok az F csoportban június 16-án egy pótselejtezőből érkező ellenféllel - Magyarországgal, Bulgáriával, Izlanddal, Georgiával, Észak-Macedóniával, Koszovóval, vagy Fehéroroszországgal -, 24-én pedig a világbajnok franciákkal mérkőznek Budapesten. A két meccs között, 20-án Münchenben a német válogatottal találkoznak.

A kontinensviadalon részt vevő csapatok többségének saját országában lesz a bázisa, a franciáké például Clairefontaine-ben.

Bulgária lesz az első ellenfelünk az Európa-bajnokságért, ha nyerünk, akár a románokkal is döntőzhetünk a Puskásban

A Nemzetek Ligája-playoff sorsolásán kiderült, hogy Bulgária lesz a magyar válogatott ellenfele a pótselejtező elődöntőjében, idegenben fogunk játszani. A győztes az Izland-Románia meccs továbbjutójával harcolhat az Európa-bajnokságért, ha a magyar csapat lesz az, akkor a Puskás Arénában. Bizakodnak a kapitányok "Bulgária ugyan mögöttünk áll a világranglistán, de erős csapatról van szó, amely saját közönsége támogatását élvezve játszhat ellenünk.

(MTI)