Súlyos kibertámadás érte az osztrák külügy- és a belügyminisztériumot

Súlyos kibertámadás érte az osztrák külügy- és a belügyminisztériumot

Súlyos kibertámadás érte az osztrák külügy- és a belügyminisztérium számítógépes rendszerét - számolt be szombat este mindkét tárca.

A kiadott közlemény szerint az eset súlyossága és jellege miatt nem lehet kizárni, hogy egy állam állhat a rövid ideig tartó támadás mögött.  

Az elmúlt időben egyes európai országokat hasonló támadások érték - írta az említett forrás. A támadásra válaszul rendkívül gyors  helyreállítási művelet indult, valamint egy egyeztető bizottságot alakult az ügy kivizsgálására - írta a két tárca további részletek ismertetése nélkül.

Az utóbbi időben nagyon gyakorivá és tömegessé vált a világban gazdasági és politikai területen a személyes és műszaki adatok számítógépes úton történő ellopása, az adathalászat, a különböző zsarolóvírusokkal, az úgynevezett ransomware-rel történt behatolás, továbbá az állami szereplők elleni internetes támadás.

Bécsben épp most van alakulóban az új kormány:

Kurz bejelentette: megállapodtak a Zöldekkel

Megállapodott a kormányalakításról a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek - jelentette be szerda este Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár. Sikerült eredményt elérnünk a koalíciós tárgyalásokon; sikerült áttörést elérnünk és megegyeznünk a tartalmi kérdésekben - mondta Kurz.