Heten mérkőznek meg az időközi országgyűlési választáson

Heten mérkőznek meg az időközi országgyűlési választáson

Nem indul a Fidesz.

Most már hivatalos, nem méretteti meg magát a Fidesz az időközi országgyűlési választáson. A péntek délutáni határidőig heten adták le a szükséges ajánlásokat: Árgyelán János (Mi Hazánk), Borbély József (Tempo Párt), Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Medveczki Zoltán (Zöldek), Molnár Tibor (független), Sürü Renáta (független) és Törökné Juhász Ilona (független) - közölte az egyéni választókerületi választási bizottság.
    
A döntések három jelölt - Árgyelán János, Kálló Gergely, Medveczki Zoltán - kivételével még nem jogerősek.
    
A választókerületben összesen 67 557-en jogosultak voksolásra.

Elbújt a Fidesz

Emberemlékezett óta nem fordult elő, hogy a Fidesz nem indított volna saját jelöltet egy országgyűlési választáson, ez persze nem jelenti azt, hogy ne támogatnának valakit. A kormánypártok Molnár Tibort, Iváncsa független polgármestere mögé álltak be, ezt kedden hivatalosan is bejelentette Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke.

És hogy miért bujkál a Fidesz? Cikkünkből kiderül:

Miért lett vállalhatatlan a Fidesz-logó az időközi országgyűlési választáson?

Most már biztos, a Fidesz-KDNP logóit hiába fogja keresni a kormánypárti szimpatizáns a Fejér megyei 4-es számú választókörzetben, ugyanis az időközi országgyűlési választáson nem indít hivatalos jelöltet a NER. Persze, arról azért nincs szó, hogy ne ajánlanának országgyűlési képviselőjelöltet: a kormánypártok Molnár Tibort, Iváncsa független polgármesterét támogatják a kampányban, ezt kedden hivatalosan is bejelentette Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke.