Evidenciák: az ég kék, a fű zöld, a ló néz, a csikó lát, a Lokál ócska hazudozó

Lokál, WC

Szilveszter napjának délutánján (!) dugta el a Lokál nevű lakájsajtó az éppen aktuális hazudozása miatti helyreigazítását, de miután a Fidesz-közeli álhírportál az eredeti fake newst kiemelten, címoldalon tette közzé, most kénytelenek voltak oda is kitenni.

Fake news

A Fidesz-közeli propagandalap olyan bődületes baromságokat állított Sneider Tamásról, a Jobbik elnökéről, ami miatt teljesen természetes, hogy úgy elhasaltak a bíróságon, mint kezdő alkesz a Rézkilincs borozó vilmoskörte ízű szeszesitalától. A több mint 11 hónapja, egész pontosan február 5-én közzétett betűhalmazból – kis túlzással –

csupán a névelők és a kötőszavak voltak igazak,

ugyanis – ahogy a bíróság is kimondta – egész egyszerűen hazugság, hogy Sneider rendszeresen bántalmazott volna romákat. A fideszes álhírportál Sneidernek kilencvenes évekbeli múltját hánytorgatta fel. (Ezek azok az idők voltak, amikor Orbán Viktor a Fidesz élén kivonult a Trianon-megemlékezésről – a szerk.)

Az ellenzéki párt a fideszes dezinformáció első számú célpontja, ami miatt a bíróság rendszeresen elmarasztalja Orbán Viktor propagandistáit. A szakmányban elbukott perekről, közzé nem tett helyreigazítások miatti végrehajtásokról a Jobbik honlapján bővebben itt olvashatnak.

Lokál, fake news, helyreigazítás