Megfékezték a lángokat - öt épület kigyulladt, egy romba dőlt

Óbuda
MTI/Mihádák Zoltán

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Egy ember megsérült.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Este kilenckor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője közölte: körülhatárolták a tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak.

Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.
    
A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta.
    
A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.
    
Az összes épület lakhatatlanná vált - közölte Kolozsi Péter. Megjegyezte, hogy melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

Korábban írtuk:

Kolozsi Péter azt mondta, hogy a vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása - jegyezte meg a helyettes szóvivő.
   
A katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek azt mondta, bár még tart az épületek átvizsgálása, de az oltás elején úgy tűnik, személyi sérülés nem történt. Valamivel később azt is hozzátette: időközben megtörtént a vezeték áramtalanítása, ami nagy mértékben segíti az oltást.

Közben az is kiderült, hogy több kerületben kis időre még az áram is elment, még a pesti oldalon is.

Többen számoltak be arról, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a Katasztrófavédelemnek nincs információja arról, hogy az erőművet is érintené a tűz. 

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak - közölte a Katasztrófavédelem.

Kolozsi Péter azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.
    
Megjegyezte, hogy a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik - mondta Kolozsi Péter.