Novák Katalin visszaszólt Manfred Webernek: nincs szükségünk demokrácialeckékre

Novák Katalin
Fotó: Facebook

A Twitteren reagált Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber szavaira, aki keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a Fidesz tagja szeretne maradni a Néppártnak, akkor tisztáznia kell, hogy ragaszkodik-e a Néppárt alapelveihez, majd azt is hozzátette: „nem kér kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében” a magyar kormánypárttól.

Novák Katalin a Twitteren azt írta, nincs szükségük arra, hogy Manfred Weber demokrácia leckéket adjon nekik.

„Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg. A Néppártban mostanság igen?”

- tette fel a kérdést a fideszes politikus, aki a héten Berlinbe utazott, hogy vezető német politikusokkal találkozzon, és a Fidesz, illetve a Néppárt kapcsolatáról is tárgyaljon.

 

 

Az Európai Néppárt február elején tartja kongresszusát, itt dönthetnek a felfüggesztett tagságú Fidesz jövőjéről. Olvassa el tegnapi összefoglalónkat:

 

A német érdek tarthatja a Fideszt az Európai Néppártban

Magyarországon, Németországban és Európában is szükség van olyan jobbközép politikai közösségekre, melyek védik a nemzeteket, a családot és megőrzendő értéknek tekintik a biztonságot is - fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Facebook-oldalán. Hétfőn számoltunk be arról az Alfahíren, hogy a Fidesz külügyekért felelős alelnöke Berlinbe utazik, ahol izgalmas találkozókra számít vezető német politikusokkal.