Döntetlen Spanyolország ellen a vízilabda Európa-bajnokságon

A törökök elleni bemelegítés után a spanyolok elleni rangadó várt a magyar férfi vízilabda-válogatottra a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon.

Az első támadásból Vámos rögtön gólt szerzett, a spanyolok egyet mellé dobtak, egyet Vogel tolt a kapufára, Pohl találatával 2-0 volt, a kétgólos előnyt sikerült megtartani az első negyedben, de már 4-2-re módosítva az állást.

A második negyedben beragadt mindkét csapat támadójátéka, még egy kapuskiállításos büntetőt sem sikerült értékesítenünk, a spanyol mezőnyjátékos hárított, majd Hosnyánszky óriási bombával jelentkezett, 5-4 volt a félidő.

A harmadik negyed elején Vogel óriási védése és remek indítása után Vámos második gólját dobta, a menet utolsó percében is védett egyet a magyar kapus, de a másik oldalon Manhercz ziccert hibázott, amiből fordultak és egy tizedmásodperccel a vége előtt egyenlítettek, az utolsó negyedet 8-8-as állásról kezdték a felek.

Spanyolország-Magyarország
Spanyolország-Magyarország
14

A negyedikben a spanyolok szerezték meg a vezetést, sokáig mentünk mindig az egygólos hátrány után, López Pinedo jól védett, de 40 másodperccel a vége előtt Zalánki löketével nem tudott mit kezdeni.

11-11-es állásnál, 15 másodperccel a vége előtt volt még egy időkérésünk és támadásunk a győzelemért, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.

Szombaton 19 órától Málta ellen az lesz a kérdés, hogy csoportelsőként jutunk-e tovább.