Elkészült a néppárti bölcsek jelentése a Fideszről, az EPP vezetője megvitatja Orbánnal az eredményeket

Fotó: Szecsődi Balázs/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Orbán Viktor az Európai Néppárt brüsszeli ülésére érkezik, amelyen felfüggesztették a Fideszt tavaly március 20-án.

A hvg.hu vette észre Donald Tusk Twitterén a bejelentést, hogy elkészült a három néppárti bölcs jelentése a Fideszről. Az EPP vezetője hamarosan a többi pártelnök mellett találkozik Orbán Viktorral is, hogy megvitassák a vizsgálat eredményeit. A jelentés értékeléséről a választmánynak a Néppárt február eleji kongresszusán számol be.

Ez alapján úgy tűnik, hogy rosszul informálták a Bloomberget a lehetséges halasztásról:

Elhalaszthatják a Fidesz sorsáról szóló döntést a Néppártban

A portfolio.hu vette észre a Bloomberg értesüléseit, melyek szerint nincs egyetértés a magyar jogállamiság vizsgálatára kijelölt néppárti bölcsek között, ezért a jelentésüket nem nyújtották be a pártcsalád elnökségének. Ennek következtében elhalaszthatják a Fidesz tagságáról szóló döntést, amit eredetileg a február eleji kongresszuson hoztak volna meg.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."