2024-ig leválthatatlanná tették a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezetőit

Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.
Fotó: Szabad Pécs

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH Zrt.) decemberben, bizalomvesztés miatt menesztett vezetője még 2019-ben módosította több, vezetői körbe tartozó munkavállalói szerződését határozott idejűre- írja a Pécsi Stop információira hivatkozva a Szabad Pécs.

A cikk szerint Szentgyörgyi Dávid jóvoltából tavaly tavasz óta a korábban határozatlan időre szóló megállapodások immár

2024 januárjáig szólnak.

Úgy tudni összesen hat szerződésről van szó, ami több tízmilliós kötelezettséget jelent a teljes egészében városi tulajdonú cég számára.

A szerződéseket ugyan felbonthatja a cég, ebben az esetben azonban

akár egy évnyi bért is ki kell fizetni a távozó vezetőknek.

A sajtóhírek szerint Szentgyörgyinek abszolút jogában állt a szerződésmódosítás, ám ennek miértjéről sem a Pécsi Stopnak, sem a Szabad Pécsnek nem volt hajlandó érdemben nyilatkozni.

A beszámolóban szó esik egy ingatlaneladásokból származó, ügyvédi letétben lévő, 159 millió forintos összegről is, melyet a PVH Zrt. dr. Kamondi Mónika ügyvédi irodájánál helyezett el. Erről Szentgyörgyi Dávid szerint a városvezetés írásbeli tájékoztatást kapott, továbbá az Ügyvédi Kamara nyilvántartásában is szerepel.

A Pécsi Stop szerint az ügyvéd, akinél letétbe helyezték az összeget, állandó megbízással rendelkezik a PVH Zrt.-nél, ügyvédi irodája pedig a városi cégek átvilágítását végző jogászcsapat vezetője, Bodnár Imre szerint 180 millió forintot kapott az önkormányzattól és a városi cégektől az előző, 2014-2019-es önkormányzati ciklusban.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."