Az olimpiai selejtező küszöbén a magyar válogatott

kézilabda
Edzésben a válogatott
Magyar kézilabda-válogatott / Facebook

Németország 12 góllal múlta felül Ausztria csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, ez a válogatottunk szempontjából már csak azért is pozitív hír, mert az osztrákok újabb veresége azt jelenti, hogy a malmői csoportban a magyar válogatottnak a harmadik hely is elég az olimpiai selejtezőbe jutáshoz.

A magyar válogatott ma este Svédország ellen lép pályára, a házigazda elleni esetleges győzelem esetén, akár már a 4 közé jutás is elérhető közelségbe kerülhetne. A válogatott egyik vezére, Balogh Zsolt szerint a csapatnak most kell igazán szerénynek maradnia. 

"A fiatalok is nagyon jól kezelik a sikert, senkin nem látom, hogy elrugaszkodott volna a földtől, és elszállt ezektől az eredményektől. Ha így tenne bárki, mi, idősebbek gyorsan visszarángatnánk, ez is a feladatunk"

- nyilatkozta a Tatabánya játékosa, aki eddig 21 gólt dobott a tornán. 

Hozzátette, nagyon fontos, hogyan várják a következő mérkőzést, hiszen az örömmámor, a nagyképűség nagyon veszélyes lenne.

"Szerénynek kell maradni, és továbbra is csapatként dolgozni"

- szögezte le.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, valamint az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportelsőként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd vasárnap legyőzte Szlovéniát.

Balogh Zsolt kiemelte, kemény ellenfél lesz a svéd csapat annak ellenére, hogy a társrendezők számára csalódás ez a világverseny, hiszen még nem szereztek pontot a középdöntőben.

A csapat kitűnik a mezőnyből kiváló erőnlétével is, a legtöbb mérkőzésen a válogatott rendre jobb teljesítményt nyújtott a mérkőzések végjátékában.  A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István szerint ennek az az oka, hogy más típusú erőnléti munkát végez a csapat, mint korábban.

"Azért látszik ám, hogy fárad mindenki, de annak, hogy ilyen jól bírjuk, az egyik kulcsa, hogy váltottunk, és másféle erőnléti munkát végzünk, mint eddig. Másképp szervezzük a napi programunkat, nem hagyjuk a srácokat ellustulni. De ezt nem csak mi csináljuk így, a konditeremben például mindennap tumultus van, kicsit olyan, mintha edzőtáborban lennénk. 

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gulyás.

A Norvégiában játszó Máthé Dominik is arról beszélt, hogy rendkívül jó fizikális állapotban van a magyar válogatott. A játékos hozzátette, hogy nehéz volt megszoknia, hogy védekezésben is alapemberként számítanak rá a nemzeti csapatban, de már megbarátkozott új feladatával.

"Valamikor érzem, hogy a támadás rovására megy, hiszen sokkal több energiát felemészt a védekezés, amikor olyan játékosokat kell fognom, mint Dean Bombac, Miha Zarabec vagy kedd este majd a svéd Jim Gottfridsson. Elég nehéz feladat lesz"

- magyarázta.

.