Portugália ellen kell kivívnia az olimpiai selejtezőt a magyar válogatottnak

Portugália ellen kell kivívnia az olimpiai selejtezőt a magyar válogatottnak

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott Svédország csapatától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, kedden Malmőben, ennek ellenére továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért és az olimpiai selejtezőtornára jutásért.

A magyarok legeredményesebb játékosa Szita Zoltán volt négy góllal. MIkler Roland pedig elképesztően jól védett, 38 lövésből 14-et megfogott. 

Sajnos azonban Gulyás István együttese a 48. perc után nem tudott gólt szerezni a meccsen, így a svédek a mérkőzés utolsó 10 percében hat gólt is szerzett. 

Amennyiben a magyar csapat pontot szerez a csoport portugálok elleni, szerdán 16 órakor kezdődő zárómérkőzésén, biztosan továbbjut a stockholmi döntő hétvégére, ahol az elődöntőket, illetve a döntőt, a bronzmeccset és az 5. helyért kiírt összecsapást rendezik. Ezen felül az április olimpiai selejtezőtornák egyikén is ott lehetne a válogatott. Ha legyőzzük a portugálokat, Norvégia pedig nyer Szlovénia ellen, akkor akár még az elődöntő is elérhető a magyar válogatott számára.