Akár az elődöntőt is kiharcolhatja Portugália ellen a magyar válogatott

.
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A svédek elleni vereség után, Portugália ellen kell kiharcolnia az olimpiai selejtezős részvételt a magyar válogatottnak. Az eredmények kedvező alakulása esetén, amennyiben Norvégia legyőzi Szlovéniát, akkor még az elődöntőbe jutás is meglehet. 

Az utolsó középdöntőbeli mérkőzésére készül a meglepetésre nagyszerűen teljesítő megfiatalított magyar válogatott. A kedd esti svédek elleni vereség után, nem volt sok ideje rágódni a csapatnak, ugyanis ma délután már a portugálok ellen kell javítania az együttesnek.

Gulyás István szövetségi kapitány szerint a svédek elleni mérkőzésen kissé fásultan játszott az együttes. 

"Az első félidőben ment minden a maga útján, de úgy érzem, mint ha fásultabbak lettünk volna" - nyilatkozta az edző a 24-18-ra elveszített találkozót követően. Hozzátette, játékosai futhattak volna többet a szünet előtt, lehettek volna indítási lehetőségeik, de többször is beragadtak, megálltak.
    
Az edző elárulta, próbálták levenni a játékosok válláról a terhet, ennek ellenére biztosan volt rajtuk egy kis nyomás is, hiszen a csapat jó sanszot kapott eddigi sikereinek köszönhetően.

"Továbbra is bátorítjuk őket. Ezeket a mérkőzéseket élményként kell megélni. A szünetben is azt mondtuk nekik, hogy nem történt semmi, menjenek tovább, és mosolyogjanak, mint az előző meccseken, akkor semmi gond nem lesz."

A védekező-specialista Sipos Adrián leszögezte, Mikler Roland extra teljesítményt nyújtott, a védekezés is jól működött, de mindenkinek jobban kell összpontosítania a feladatára a pályán, és jobban kell figyelniük a kipattanó labdákra.

"Lehet, hogy elfáradtunk, és ez most jött ki. Nagyon remélem, hogy a következő meccsen ugyanúgy lépünk pályára, ahogyan eddig. Most is lehetett látni momentumokat, például védekezésben, és nagyon reménykedem, hogy a szerdai mérkőzést meg tudjuk nyerni"

- nyilatkozta.

A Tatabánya beállója elismerte, nagyon kevés idejük van, de muszáj mindenkinek kipihennie a vesztes meccset, és jól felkészülni szerda délelőtt.

A Balatonfüred jobbszélsője, Bóka Bendegúz szerint a portugálok nagyon jól játsszák a hét a hat elleni játékot támadásban, arra alaposan fel kell készülniük a szerda délelőtti videóelemzés során.

Az már biztos, hogy egy friss embere is lesz a csapatnak, ugyanis a kapitány döntése értelmében, Bartók Donát bekerült a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe. A jelenleg klub nélküli jobbátlövő Tóth Ádám, a Budakalász jobbszélsője helyett került be a 16 fős keretbe a középdöntő utolsó fordulója előtt.

"Úgy érezzük, a belső posztokon van szükségünk több emberre a portugálok ellen"

- indokolta a változtatást Gulyás István szövetségi kapitány.

A portugálok elleni mérkőzés 16 órakor kezdődik.