Férfi kézilabda-Eb: buktuk az olimpiát

Férfi kézilabda-Eb: buktuk az olimpiát

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34:26-ra kikapott Portugália együttesétől az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik, utolsó fordulójában, így biztosan nem játszhat olimpiai selejtezőt a válogatott. 

A torna folyamán több alkalommal is meglepetést keltett kiváló játékával a megfiatalított magyar csapat. A torna előtt még a csoportból való továbbjutást sem remélték az együttestől, azonban a rendkívül erős kvartettet megnyerve, a középdöntőben az utolsó mérkőzésig esélye volt a legjobb négy közé kerülésre. Azonban az utolsó találkozókra elfogyott erőben a nemzetközileg még tapasztalatlan együttes. 

A torna másik meglepetéscsapata, Portugália 8 góllal múlta felül a mienket, így sajnos ez azt is jelenti, hogy szinte biztosan lemaradunk az olimpiai selejtezőtornáról, míg a portugálok a németek ellen az ötödik helyért léphetnek pályára Stockholmban.

Gulyás István szövetségi kapitány szerint el kell felejteni az utolsó két mérkőzést. 

„A második félidőben végig küzdöttünk, de Szita Zoltán kiesésével beszűkültek a lehetőségeink, nem is voltunk versenyképesek nélküle. Már az elején sem tudtuk azt játszani amit akartunk, a második félidőben pedig egyáltalán nem tudtuk lekövetni őket” – mondta Gulyás István.

„Nincs hiányérzetem, büszke vagyok rájuk. Ez már csak a hab volt a tortán, el is kell felejteni az elmúlt két meccset, arra kell emlékezni, hogy mennyi örömöt szereztek a srácok a szurkolóknak. Mindent megtettek a pályán,emellett az is fontos volt, hogy sérülés nélkül adjuk vissza őket klubjaiknak” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A mérkőzés összefoglalója:

PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 34–26 (16–14)

Gólszerzők: Moreira 7 (5), Areia 5, Borges 5, Salina 5, Branquinho 4, Cavalcanti 2, Magalhaes 2, Martins 2, André Gomes 1, Frade 1, ill. Balogh Zs. 5, Bánhidi 5, Bóka 4, Ligetvári 4, Máthé 4 (2), Nagy B. 1, Szita 1

A következő férfi európai kontinenstornát két év múlva Magyarország és Szlovákia rendezi.