Lukács László: Olyan párttá kell válnunk, amely egy multinacionális cég eredményességével dolgozik

Lukács László
Lukács László

Január 25-én tartja tisztújítását a Jobbik, a küldöttek két elnökjelölt és 16 alelnökjelölt közül választhatnak. Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője is bejelentette indulását a Jobbik alelnöki pozíciójára. A politikust a terveiről, céljairól és programjáról kérdeztük.

Miért vállalja a megmérettetést?

Jakab Péter felkérése miatt. Tudom és hiszem, hogy egy olyan csapat állt össze, ami újra felfelé ívelő pályára állíthatja a Jobbikot és hitelesebben, modernül képviselheti azt az eszmét, amelyben a Jobbik megfogant.

Mit kíván elérni politikai közösségében?

Hogy a Jobbik 2022-re ne az előző 20 év letűnt politikai ereje legyen, hanem a jövő közéletének vezérlő csillaga.

Mi a programjának az üzenete?

Nem tudsz 21. századi párt lenni, ha csak az üzeneteid egy része 21. századi. Ez most a Jobbik. Most annyira nem vagyunk 21. századiak, hogy Gyurcsány hívja chatboton keresztül sörözni a volt vagy leendő szavazóinkat. Ez csak a mi hibánk, ideje ezt orvosolni. Olyan párttá kell válnunk – és én ezt képviselem- , amely egy multinacionális cég eredményességével dolgozik, és olyan erős és fegyelmezett mint a hadsereg. Nincs új a nap alatt, tanulni kell mások hibáiból és a nemzetközi jó példákból.

Mire büszke eddigi pályafutása, közéleti tevékenysége során?

A közéleti pályafutásom csak egy lábjegyzet a modern hazai politika történetében, vagy még az sem, így arra külön büszkének lenni nincs miért. Büszke legfeljebb a családomra vagyok és azokra a barátokra, társakra, akik segítettek idáig elérni szakmai életemben.

Hol látja a Jobbik szerepét, feladatát a közeljövőben, 2022-ben?

A Jobbik az egyedüli jobboldali párt az ellenzéki oldalon. Ezt a szerepet kell belakni, kiaknázni és javunkra és legfőképp az ország javára fordítani. A Jobbik következő két éve vagy egy felívelő időszak lesz egy áldozat- és szolgálatkész csapat munkájának köszönhetően, vagy a modern hazai politikatörtént egyik leghosszabb a nyilvánosság előtt zajló öngyilkossági kísérleteként fog elhíresülni. 

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.