Sneider Tamás: „Újabb nehéz, küzdelmes évek várnak ránk, hősies szemléletre lesz szükség”

Sneider Tamás
Sneider Tamás

A Jobbik leköszönő elnöke, Sneider Tamás a párt 22. tisztújító kongresszusán búcsúbeszédében hangsúlyozta, hogy a közösség számára véget ért a vészhelyzet időszaka, most pedig olyan vezetőre van szükség, aki jobb kommunikációs képességekkel segítheti a párt munkáját.

„Egy olyan időszakról kell beszámolnom, ami a legnehezebb, legdrámaibb volt a Jobbik életében”

- fogalmazott Sneider Tamás. A leköszönő pártelnök szerint a párt megmaradásának titka, amivel sem a Fidesz, sem más tolvajlásra szakosodott bűnbanda nem tud mit kezdeni, az

a politikai ellenfeleknél ismeretlen fogalomnak számító hazaszeretetből táplálkozó kiszámíthatatlansági faktor.

Szerinte a Jobbik életét végigkísérik azok a hősök, akikre most nagyobb szükség lesz, mint valaha: akik vállalták, hogy tudásukat adják a pártnak, idejük jelentős részét és vagyonukat áldozták a cél érdekében az elmúlt másfél évben is, mert hisznek a közösségben és Magyarország feltámadásában.

Sneider Tamás
Sneider Tamás

Sneider Tamás úgy látja, hogy a Jobbik számára fellendülő időszak kezdődik, amihez rögös, árulásokkal, fideszes és ellenzéki pártok által is folytatott ellehetetlenítési kísérletekkel tarkított út vezetett.

A leköszönő elnök kiemelte: a rabszolgatörvény ellenni tiltakozás segített abban, hogy újra talpra álljon a párt. A személyes támadások, az ÁSZ-bírság és a várakozásokon aluli EP-választási eredmény ellenére az önkormányzati választáson már újra erősödni tudott a Jobbik, és szép eredményeket tudott felmutatni. Kiemelte ebben Stummer János kampányfőnök, Szabó Gábor pártigazgató és Jakab Péter frakcióvezető szerepét, aki több mint 30 helyen segített a kampányban.

Figyelmeztetett arra, hogy az ellenzéki részről érkező támadásokat tartsa észben az is, aki most a közös listát támogatja.

Kifejtette ugyanakkor, hogy a Jobbik politikai irányvonala megszilárdult, részben ezzel is indokolta a visszavonulását:

„Én a vészhelyzetek embere vagyok, ez viszont mostanra elmúlt.”

Hangsúlyozta, hogy az új elnökségnek építkeznie kell, és meg kell újítania a párt belső működését, mert enélkül a Jobbik olyan marad, mint egy háromlábú szék. Szerinte ebben a munkában van annak záloga, hogy a Jobbik nélkül ne lehessen kormányt váltani.

Sneider Tamás
Sneider Tamás

„Most más időszámítás kezdődik, ezeknek a kihívásoknak most Jakab Péter tud megfelelni”

- emelte ki Sneider Tamás, aki azt ígérte, hogy mindenben segíteni fogja az új elnök munkáját, és megköszönte azoknak, akik az ő tevékenységét támogatták. Zárszóként elmondta:

„Újabb nehéz, küzdelmes évek várnak ránk, hősies szemléletre lesz szükség, mert egy olyan hatalommal szemben megyünk csatába, amely bár kegyetlen, de most leváltható.”

Sneider Tamás beszédét a kongresszus résztvevői állva tapsolták meg.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."