Ebédelni hívják Orbán Viktort a gyöngyöspatai romák, de a kormányfő inkább Portugáliába megy

Ebédelni hívják Orbán Viktort a gyöngyöspatai romák, de a kormányfő inkább Portugáliába megy

Dilemma. 

A gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetéssel zárná le az elmúlt hetek egyik leghangosabb társadalmi vitáját (nem, ez nem a cigányság felzárkóztatásáról, nem is az integrációra szánt pénzeket meglovasító cigány- és magyar vezetők megbüntetéséről, hanem a bíróság ítélete alapján megítélt összeg kifizetéséről szólt - a szerk.), ezért 2020. február 1-jén 14 órakor a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátással készülnek, amelyre meghívják a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is.

"Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk"

- indokolták azt, mi szükség van a nem sajtónyilvános eseményre. 

Fenyegető leveleket kaptak a gyöngyöspatai romák

Orbán Viktor úgy döntött, hogy kormányzásának tizedik évében, továbbra is Farkas Flóriánnal az oldalán, migránsok hiányában ideje előhúzni a cigánykérdést. Na, nem úgy, hogy bármire is megoldással szolgáljon, csak éppen annyira, hogy felszítsa a társadalomban egyébként is parázsló tüzet a cigányság ellen.

Azonban erre kicsi az esély, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz szombaton a Kohézió Barátai csoport következő, kormányfői szintű ülésén, amelyet február elsején tartanak a portugáliai Beja városában.