Pénteken válhat nyilvánossá az új Nemzeti Alaptanterv

Pénteken válhat nyilvánossá az új Nemzeti Alaptanterv

A mai kormányinfón, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter újságírói kérdésre úgy reagált, hogy január 31-én pénteken válhat nyilvánossá az új Nemzeti Alaptanterv.

Az utóbbi hetekben rengeteg botrány övezte a még meg sem jelent új Nemzeti Alaptantervet (NAT). Egyes információk szerint úgy tűnt, hogy a kormányon belüli hatalmi harcok áldozata vált az új NAT, miközben a pedagógus érdekképviseletek sem támogatták a tervezetet, mivel ismételten elhanyagolta a szakmai egyeztetést az illetékes minisztérium. 

Óriási káosz övezi a még meg sem jelent Nemzeti Alaptantervet

Még nincs végleges változata, de máris óriási botrányok övezik a közelgő Nemzeti Alaptantervet. Egyes információk szerint úgy tűnik, hogy a kormányon belüli hatalmi harcok áldozata lehet az új NAT, miközben a pedagógus érdekképviseletek sem támogatják a tervezetet, mivel ismételten elhanyagolta a szakmai egyeztetést az illetékes minisztérium.

Szintén az új NAT halasztását kérte korábban az Élenjáró Gimnáziumok Igazgatói Grémiuma. Tizenöt elitgimnázium vezetője azt kérte a kormánytól, hogy ne idén, hanem leghamarabb 2021 szeptemberében lépjen hatályba az új Nemzeti alaptanterv. Az Emmi azonban válaszra sem méltatta az iskolák kérését.

A tizenöt jó nevű magyarországi középiskola igazgatóját tömörítő szervezet abban egyetértett a Nemzeti Pedagógus Karral, hogy a NAT 2020. szeptemberi bevezetése esetén nehéz helyzetbe kerülnek az iskolák és a pedagógusközösségek. 

A mai kormányinfón röviden csak annyit felelt Gulyás Gergely kancelláriaminiszer, hogy pénteken válik elérhetővé az új Nemzeti Alaptanterv, így holnap választ kapunk arra a kérdésre, hogy a szakmai szervezetek korábbi kritikáit és véleményét mennyire vette figyelembe a kormányzat.