Baboséknak még ünnepelni sem volt idejük

Várniuk kell még az ünnepléssel Babos Tímeáéknak, hiba nyerték meg pénteken a francia Kristina Mladenoviccsal közösen az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét.

A háromszoros Grand Slam-bajnok az M4 Sportnak azt mondta, náluk hagyományosan nincs idő ünnepelni, és ez most sem volt másként: másnap reggel a 6 órás géppel indultak haza.

Mindketten egy öthetes túrán vagyunk túl, de mivel Kristina eljön a jövő heti, szentpétervári tornára is, így biztosan lesz még idő az ünneplésre – mondta.

Babos Tímea/Facebook

Zavartalannak tűnő játékot azonban lehet, hogy csak a nézők láthattak a melbourne-i fináléban, a 6:2, 6:1-es eredmény a 26 éves játékos szerint sokkal nehezebb volt, mint amilyennek tűnt.

Ezzel kapcsolatban Babos úgy fogalmazott: "A sencseni világbajnokság döntője után számíthattunk rá, hogy nehéz meccs lesz, és a Hszie-Strycova páros tényleg jól játszott, az első szettben bármi megtörténhetett volna. Kristinával egyéniben mindketten kikaptunk az első fordulóban, és ilyenkor nehéz arra koncentrálni, hogy mi még nyerhetünk itt egy Grand Slamet" - fejtette ki Babos, aki a siker titkát kettejük jó kapcsolatában látja.

Remélhetően Budapesten is sikeres játékot láthatunk Babos Tímeától, aki a válogatott szereplésről azt mondta, nagyon szeret magyar színekben játszani, és várja már a fővárosi Fed Kupa-döntőt.

Emlékeztetett céljára is, ami nem más, mint hogy a Fed Kupában és az olimpián is szerepeljen.

Közölte: London és Rio is nagy élmény volt, és óriási dolog a számára, ha sportfanatikusként drukkolhat a helyszínen a magyaroknak. „Remélem, Tokióban egyesben, párosban és vegyes párosban is pályára léphetek” - tette hozzá.