Leváltották a Magyar Nemzet főszerkesztőjét

A Mediaworksnél történő változásokról közölt információkat a kormányzati szolgáltató. Liszkay Gábor vezérigazgató 2020. február 6-i hatállyal Ballai Attilát a  Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) portfóliója sportfőigazgatójává, Toóth-Holló Tamást a Magyar Nemzet napilap főszerkesztőjévé, Pósa Árpádot a Magyar Nemzet napilap főszerkesztő-helyettesévé, Néző Lászlót a központi szerkesztőség összevont print és online főszerkesztőjévé nevezte ki. 

Toóth-Holló Tamás korábban az MTI főszerkesztője is volt, 2017-ben igazolt állt a közszolgálatból a fideszes médiacéghez. Toót-Holló korábban az MTI vezérigazgatói székéért is pályázott még 2013-ban, akkor azonban nem őt, hanem Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét választotta meg egyhangúlag a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. 

Érdekes, ám valószínűleg csak a sors furcsa fintora, hogy pontosan a mai napon van a G-nap ötödik évfordulója (2015. február 6.), amikor egy időre kikerült a Magyar Nemzet a Fidesz közvetlen irányítása alól.

5 évvel ezelőtt küldte el melegebb éghajlatra Simicska Lajos a miniszterelnököt

5 évvel ezelőtt tört ki kormányoldalon az a 'belháború', amelyben a két gyerekkori jóbarát, Simicska Lajos és Orbán Viktor egymás ellen fordult. Orbán harmadik miniszterelnöki ciklusát leginkább ez a „konfliktus" jellemezte, amelyre végül az újabb kétharmados győzelem tett pontot. Igazi gyerekkori barátság volt ez a javából, hiszen már 1970-es végén összehaverkodott egymással a miniszterelnök és Simicska Lajos.